28.11.2014 14:16

Daļa Pierīgas slēpošanas trašu nepacietīgākajiem būs vaļā jau šajās brīvdienās

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daļa Pierīgas slēpošanas trašu nepacietīgākajiem būs vaļā jau šajās brīvdienās arhīvs

Šajā nedēļas nogalē ziemas prieku baudītājiem Pierīgā plānots atvērt slēpošanas trases "Kaķīškalnā" un "Riekstu kalnā". Savukārt jaunnedēļ, ja laikapstākļi būs vēlīgi, tiks atvērtas citas trases Siguldas pusē un Rāmkalnos.

Šosvētdien, 30. novembrī, sezona tiks atklāta Siguldas puses slēpošanas trasē "Kaķīškalns", jo apmeklētājiem ziemas prieku baudīšanai būs pieejams mazais kalns. "Šobrīd aktīvi pūšam sniegu. Izskatās, ka laikapstākļi ir labi un mazais kalns būs vaļā," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja "Kaķīškalna" pārstāve. Viņa arī norādīja, ka pavisam drīz, proti, jau nākamnedēļ, slēpotājiem varētu būt pieejams arī lielais kalns. "Viss, protams, ir atkarīgs no laikapstākļiem, bet ceram, ka nākamnedēļ visas nedēļas garumā sniegs būs sapūsts arī lielajā kalnā," informēja slēpošanas trases pārstāve.

Šajā nedēļas nogalē slēpošanas trases cer atklāt arī Baldones novadā esošais "Riekstu kalns". "Šobrīd strādā trīs pūtēji, un ceram, ka laika prognoze būs tāda pati kā šodien. Ja aukstums pieturēsies, tad, visdrīzāk, kalns būs vaļā," sacīja "Riekstu kalna" pārstāvji, piebilstot, ka precīzāku informāciju par to, vai slēpot varēs vai nevarēs, būs jāmeklē "Riekstu kalna" kontos sociālajos tīklos.

Bet Siguldas pilsētas trasē vakar, 27. novembrī, sākta sniega ražošana, un, kā portālam "Apriņķis.lv" teica Siguldas pilsētas trases vadītājs Ruslans Niedings, ja būs solītais aukstums, slēpošana pilnvērtīgi Siguldā varēs sākties nākamnedēļ.

"Šodien sniega ražošana turpinās, jo ir laika prognozē solītais minimālais nepieciešamais mīnus četru grādu sals. Ja būs nepieciešamie -10 līdz -15 grādi, tad varēsim kārtīgi ar sniegu nopūst mazo nogāzi. Bet, lai pilnvērtīgi sāktu darbu, atbilstošai temperatūrai jāpieturas vismaz desmit dienas," klāstīja R. Niedings.

Savukārt Siguldas puses "Kordes trasē" slēpošanas sezonu ir plānots atklāt nākamnedēļ. "Pūtējus ieslēdzām, bet šaubos, vai šonedēļ slēpošana sanāks. Lai sapūstu mazo kalnu, ir vajadzīgas četras dienas, tāpēc, visticamāk, tas tiks atklāts jaunnedēļ. Savukārt, lai noklātu ar sniegu lielo kalnu, ir vajadzīga nedēļa," sacīja slēpošanas trases vadītājs Kaspars Korde.

Tāpat tuvāko divu nedēļu laikā slēpošanas priekus varēs baudīt arī Inčukalna novada "Rāmkalnu" trasē, ja vien aukstums saglabāsies.

Visi Pierīgas slēpošanas trašu pārstāvji portālam "Apriņķis.lv" apgalvoja, ka slēpošanas pakalpojumu cenas šajā sezonā būs tieši tādas pašas kā pērn.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem ir iestājušies ziemas laika apstākļi. Naktīs termometra stabiņš noslīd līdz -6 grādu atzīmei, bet dienas laikā tas pakāpjas vien līdz -3 grādiem. Laikapstākļu prognozē brīvdienām un nākamās nedēļas sākumam teikts, ka sals pastiprināsies, bet nesnigs. Visā Latvijas teritorijā visaukstākās naktis būs brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā, kad termometra stabiņš noslīdēs zem -10 grādu atzīmes, bet dienā būšot -6 grādus stiprs sals. Savukārt jau nākamās nedēļas vidū, saskaņā ar šā brīža datiem, gaidāms atkusnis un nokrišņi.

Iepriekšējā sezona Latvijas slēpošanas trašu īpašniekiem bija ļoti neveiksmīga, un nācās ciest pamatīgus zaudējumus. Pie vainas bija aizvadītā kalendārā ziema, kas bija viena no siltākajām un ar plānāko sniega segu šajā gadsimtā, liecina LVĢMC apkopotie dati.