27.11.2014 12:26

Mālpils muižas restorāns – viens no labākajiem Latvijā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils muižas restorāns – viens no labākajiem Latvijā malpilsmuiza.lv

Mālpils muižas restorāns iekļuvis 30 labāko Latvijas restorānu sarakstā, ieņemot godpilno vienpadsmito vietu. Muižas restorāns Mālpilī arī ir vienīgais restorāns ārpus Rīgas, kas konkursā ierindojies starp divdesmit novērtētākajiem restorāniem visā Latvijā.

"Nemaz nezinājām, ka piedalāmies konkursā "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā". Par iegūto balvu uzzinājām tikai tagad, kad atnāca ielūgums uz apbalvošanas ceremoniju," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Mālpils muižas vadītāja Ilze Steķe, lepojoties ar iegūto vienpadsmito vietu.

Viņa pastāstīja, ka konkurss "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā" tiek rīkots jau otro gadu un tie restorāni, kas tiek vērtēti, paši nemaz par to nenojauš. Šogad konkurss esot norisinājies divās kārtās – vispirms restorānu nozares profesionāļi izveidoja savu individuālo labāko restorānu sarakstu, bet otrajā kārtā restorānu vērtēšanā iesaistījusies ārvalstu žūrija, profesionāļi no citām valstīm.

"Nezinām, ne kurš īsti tas vērtētājs bija, ne ko viņš ēda, ne kad viņš bija. Šobrīd cenšamies to uzminēt, atminēties, kurš tas vērtētājs varēja būt," klāstīja muižas pārstāve. Fakts, ka gūta nezināmā ārvalstu eksperta atzinība konkursā, apliecina, ka katrs restorāna klients tiek profesionāli apkalpots – neatkarīgi no tā, vai viņš ir kāda konkursa žūrijas pārstāvis vai vienkārši apmeklētājs.

Viennozīmīgi šī atzinība galvenokārt ir šefpavāres Aijas Gabrānes nopelns. Viņa Mālpilī par šefpavāri strādā piecus gadus, savukārt pavāra amatam viņa kalpo vairāk nekā divdesmit gadu.

"Šis novērtējums mums nozīmē ļoti daudz un ir liels kompliments mūsu šefpavārei Aijai Gabrānei. Jāteic, ka viņa atšķirībā no citiem šī topa godalgotajiem amatbrāļiem nav mācījusies smalkos restorānos, piemēram, "Vincentā". Šķiet, ka viņas panākumu atslēga ir lielā pieredze, jo savulaik Aija ilgus gadus ir strādājusi kādreiz tik ļoti slavenajā restorānā "Sēnīte"," sacīja I. Steķe.

I. Steķe arī atgādināja, ka šis apbalvojums nebūt nav pirmā šāda veida godalga Mālpils muižas restorānam. Proti, pērn Aija Gabrāne un Mālpils muižas restorāns uzvarēja televīzijas kulinārijas šovā "Mūsdienu Latvijas garša", tāpat pagājušajā gadā šinī pašā konkursā restorāns esot ierindojies starp 30 labākajiem restorāniem Latvijā no 50 vērtētajiem.

Šogad konkursā "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā" jau otro gadu pēc kārtas desmit pirmās vietas ieņēma Rīgas restorāni. Pirmo vietu ieguva Mārtiņa Rītiņa restorāns "Vincents", aiz sevis atstājot Māra Jansona vadīto restorānu "Bibliotēka No. 1 restorāns", bet trešais labākais bija Mārtiņa Sirmā restorāns "3 pavāri". Jāpiebilst, ka topa desmito vietu ieņēma šefpavāra Laura Aleksejeva slavenais Jūrmalas restorāns "36. līnija", aiz sevis atstājot Mālpils muižas restorānu.

Konkursā vietējo un starptautiski atzīto restorānu profesionāļu uzdevums bija novērtēt Latvijas restorānu ēdienu un dzērienu kvalitāti, pievēršot uzmanību apkalpošanas kvalitātei un atmosfērai.