20.11.2014 16:56

Babītei būs sava kuplo ģimeņu biedrība

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītei būs sava kuplo ģimeņu biedrība arhīvs

Lai veicinātu tradicionālo vērtību popularizēšanu sabiedrībā un īstenotu daudzbērnu ģimeņu interešu aizsardzību, Babītes novadā tiks dibināta daudzbērnu ģimeņu biedrība.

"Babītes novada daudzbērnu ģimeņu biedrību dibināsim nākamnedēļ, 24. novembrī, un tā varētu apvienot tās novada ģimenes, kas audzina trīs un vairāk bērnu," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja viena no biedrības dibinātājām, trīs bērnu māmiņa Ieva Keire.

Pēc viņas teiktā, šobrīd Babītes novads var lepoties ar kopumā 320 daudzbērnu ģimenēm, un I. Keire norādīja, ka, pirmkārt, biedrība būs kā iespēja daudzbērnu vecākiem sanākt kopā, lai pārrunātu aktualitātes, dalītos pieredzē un izglītotos. "Biedrība būs ne vien vieta kur socializēties, bet arī vieta, kur izglītoties un pilnveidoties, jo vecāki varēs savstarpēji pārrunāt tādas lietas kā, piemēram, bērnu audzināšana, drošība un budžeta plānošana," klāstīja biedrības iniciatore.

Tāpat plānots, ka, lai padarītu Babītes novada pašvaldību vēl draudzīgāku ģimenēm ar bērniem, tiks stiprināta sadarbība ar pašvaldību, rosinot dažādus priekšlikumus. Piemēram, rosināt pašvaldību paplašināt pulciņu klāstu mācību iestādēs, kā arī piešķirt finansējumu daudzbērnu ģimenēm interešu izglītībai gan skolās, gan pirmsskolas izglītības iestādēs.

Babītes novada daudzbērnu ģimeņu biedrības iniciatore sacīja, ka biedrība popularizēs arī tradicionālās vērtības ģimenē un parādīs, ka kuplās ģimenes ir vērtība, ar ko lepoties. "Ceram, ka biedrībai izdosies piesaistīt jaunus biedrus un iedvesmot uz jauniem darbiem un jaunām iniciatīvām. Tāpat, iespējams, kādus vecākus tas iedrošinās radīt arī trešo bērniņu ģimenē," teica I. Keire.

Babītes novada daudzbērnu ģimeņu biedrības dibināšana notiks šā gada 24. novembrī plkst. 19 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes "Saimīte". Tajā aicināts iesaistīties ikviens vecāks, kas ģimenē audzina trīs un vairāk bērnu.