01.04.2014 15:39

Raidījums: Norvēģijas valsts atņēmusi bērnus latvietei Viktorijai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raidījums: Norvēģijas valsts atņēmusi bērnus latvietei Viktorijai bbc.co.uk

Aizvien pasaules medijos izskan stāsti par cittautiešu, tostarp latviešu ģimenēm Norvēģijā, kurām valsts Bērnu un ģimenes lietu pārvalde atņēmusi bērnu ikdienas aprūpi.

Pamatojoties uz faktu, ka bērns jāpasargā no iespējamiem pāridarījumiem lietas izskatīšanas laikā, bērni tiek izmitināti audžu ģimenēs uz nenotiektu laiku, un vecākiem ir ierobežotas iespējas uzturēt kontaktu ar savām atvasēm. It īpaši grūti tas, protams, ir bērniem no citām kultūrām, kam varbūt arī nav attiecīgo valodu zināšanu.

Latvijas Radio 1 raidījums "21. gadsimta latvietis" 30. martā lūkojis rast atbildes uz jautājumiem, kāpēc latviešiem atņem bērnus, kādas ir kultūras un audzināšanas paražu atšķirības un, ar ko jārēķinās, audzinot bērnus citā zemē. Studijas viešņas – Laila Rieksta-Riekstiņa no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un psihiatre Dace Blažēviča.

Studijas sarunai pievienojusies arī advokāte Ieva Rīsa no Norvēģijas. Tāpat dzirdams mammas Viktorijas stāsts, kura jau kopš novembra cīnās, lai atgūtu savus bērnus:


Iepriekš:
Skumji: kārtējais stāsts, kā no valsts grib izvest mūsu pilsoņu bērnus