23.03.2014 17:10

Māmiņa: "Valsts diskriminē manu vienīgo bērnu, liedzot viņam lielāku pabalstu!"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Māmiņa: "Valsts diskriminē manu vienīgo bērnu, liedzot viņam lielāku pabalstu!" arhīvs

Lēmums palielināt valsts pabalstus tikai bērniem, kuri ģimenē ir otrie, trešie, bet vecākajam bērnam to atstāt iepriekšējā līmenī – tikai 11 eiro, ir netaisns!

Tā uzskata kāda māmiņa, kura audzina tikai vienu bērnu, tagad ir izmisumā, rakstot portālam "Kasjauns.lv":

"Valdība nolēmusi no nākamā gada palielināt bērna pabalstu par otro bērnu ģimenē 22 eiro, par trešo un katru nākamo 33 eiro mēnesī līdzšinējo 11 eiro vietā, ko tagad saņem par visiem bērniem vienādi.

Godīgi sakot, esmu šokēta par šādu politiķu lēmumu. Esmu viena bērna māmiņa, un man turpmāk tiks maksāti tie paši 11 eiro mēnesī. Tad jau sanāk tāda kārtējā bērnu diskriminācija. Vai tad tām daudzajām ģimenēm, kurās aug viens bērns, tam bērnam ir mazāk ēst jādod, mazāk drēbes jāpērk un citu vajadzību ir mazāk nekā tiem bērniem, kuri ir otrie, trešie un nākamie ģimenē?! Bez maz vai stāsts no sērijas "pati vainīga, ka tev ir tikai viens bērns".

Mūsu valsts ar šo lēmumu kārtējo reizi atbalsta nelabvēlīgās ģimenes, kur bērni tiek ražoti, lai saņemtu vairāk pabalstus. Visu cieņu daudzbērnu ģimenēm, kurām bērni ir gaidīti un loloti. Bet, piedodiet, arī man un tiem vecākiem, kuriem ir viens bērniņš, ir tikpat, ja ne pat vairāk izdevumu bērna uzturēšanai. Tomēr gribētos no mūsu valdības sagaidīt vienotu politiku pret visiem valsts iedzīvotājiem, tai skaitā arī pret bērniem, lai tad, ja palielina šos 11 eiro, tad visiem bērniem, nevis Jānītim nē, jo, redziet, viņš ir vienīgais ģimenē.

Kā tas tagad izskatīsies, piemēram, trīs bērnu ģimenē? Vecākajam bērnam mēs varam nopirkt šo un to par 11 eiro, vidējam jau vairāk par 22 eiro, bet trešajam jau par 33 eiro! Nē, nu pilnīgais sviests. Varbūt valsts domā ar šo panākt demogrāfiskos uzlabojumus, palielināt dzimstību? Mēs jau visi labi saprotam, ka tie 33 vai 22 eiro ir tik smieklīgi maza nauda mēnesī bērnam, ka diezin vai kādā ģimenē tas ietekmētu lēmumu par vēl kādu bērniņu. Nu, par 11 eiro es vispār paklusēšu... Mans bērns un visi pārējie bērni jau nav vainīgi, ka ir vienīgie bērni ģimenē, bet ar šādu pabalstu politiku, sakiet, ko gribiet, tā ir šo vienīgo bērnu diskriminācija.

Ticiet man, arī vienu bērnu izaudzināt mūsu valstī materiālajā ziņā nav viegli. Būtu vienkārši ļoti jauki un pozitīvi, ja mūsu mazajā Latvijā visi bērni būtu ar vienlīdzīgām tiesībām saņemt visiem vienādus pabalstus."

Iepriekš:
Izvērtēti nepieciešamie pasākumi turpmākai demogrāfijas sekmēšanai; īpašas privilēģijas piešķirs daudzbērnu ģimenēm

Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums
Tautas dzīvība