20.08.2013 07:26

Hipotekārā kredīta ķīlnieki no Inčukalna: Ir cerība, ka ziemā nesalsim

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ilzes un Raita ģimenē aug četri bērni, divi mazāki un divi pusaudži. Ilzes un Raita ģimenē aug četri bērni, divi mazāki un divi pusaudži. Krišjānis Grantiņš

Jāņa un Ilzes ģimene, kura nespējot norēķināties par hipotekāro kredītu, bija spiesta pārvākties uz teju vai neapdzīvotu māju, nu ir tikusi pie krāsns.

Portāls "Apriņķis.lv" jau rakstīja par ģimeni, kura kredītsaistību dēļ pirms Līgo svētkiem bija spiesta pārcelties ar visu savu iedzīvi uz īrētu māju, kam nepieciešams kapitālais remonts. Ilze un Raitis uztraucās, vai ziemā mitināsies siltās telpās, jo ienākot miteklī, krāsns izdemolēta, bet naudas jaunas apkures krāsns iegādei nav. Ar Inčukalna novada domes sociālā dienesta gādību šī problēma nu ir atrisināta.

Inčukalna novada sociālā dienesta vadītāja Zinaīda Gofmane informē, ka dienesta darbinieki apsekoja maznodrošināto ģimenei, kurā aug četri bērni, un konstatēja faktu, ka tuvojas rudens, tūdaļ sāksies jaunais mācību gads, bet mājā nav apkures un cilvēkiem trūkst līdzekļu tās ierīkošanai. "Tāpēc pieņēmām lēmumu piešķirt ģimenei vienreizējo pabalstu ārkārtas situācijā – no pašvaldības budžeta izmaksāt 300 latus apkures krāsns iegādei. Kā maznodrošinātai daudzbērnu ģimenei viņiem piešķīrām arī "Latvenergo" dāvanu karti Ls 53,70, kas nosedz samaksu par 500 kilovatiem patērētās elektroenerģijas," informē sociālā dienesta vadītāja.

Prieku par šādu atbalstu neslēpj ģimene. "Mēs esam ļoti pateicīgi par izpratni un atsaucību Inčukalna novada pašvaldībai, sociālā dienesta vadītājai Zinaīdai Gofmanei un šī dienesta darbiniekiem, kuri bija ieradušies pie mums mājās un interesējās, kā mums klājās," stāsta daudzbērnu māmiņa Ilze no Inčukalna.

Viņa atklāj, ka par 300 latiem, ko saņēmuši kā ārkārtas pabalstu, jau nopirkuši karstā gaisa apkures krāsni. "Līdzko pabeigsim likt grīdas, tūdaļ varēsim ķerties pie apkures sistēmas ierīkošanas. No sirds pateicamies par atbalstu, jo beidzot ir drošības sajūta, ka siltums mājā būs. Tāpat esam pateicīgi par "Latvenergo" dāvanu karti 500 kilovatu elektroenerģijas apmaksai. Esam tik daudz negāciju pārcietuši, tāpēc jo īpaši novērtējam izpratni un reālu atbalstu dzīves sākšanai jaunajās mājās," teic Ilze.

Lai jaunajā apkures krāsnī būtu, ko likt, portāls "Apriņķis.lv" aicina lasītājus palīdzēt ar malku maznodrošinātajai ģimenei. Lai gan apkures sezonu rudenī ģimene varēs sākt ar malkas pārpalikumu no pagājušā gada, bet ziemai kurināmais – malka vai skaidu briketes – noteikti būs jāpērk. 

Ģimenei vēl ir daudz darba pie mājas kapitālā remonta, tāpēc, ja kādam ir iespējams palīdzēt viņiem ar malku, lūdzam sazināties ar "Apriņķis.lv" redakciju pa tālruni 27768102.