02.07.2013 11:33

Ilzes bijušais vīrs: "Rakstā par hipotekāro kredītu ķīlniekiem tiku nomelnots"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ilzes bijušais vīrs Jānis uzskata, ka ne jau viņš ir vainīgs, ka bijusī un bērni dzīvo tādus apstākļos, ko grūti nosaukt par ģimenei piemērotiem. Ilzes bijušais vīrs Jānis uzskata, ka ne jau viņš ir vainīgs, ka bijusī un bērni dzīvo tādus apstākļos, ko grūti nosaukt par ģimenei piemērotiem. Krišjānis Grantiņš

Pēc raksta publicēšanas par Ilzi un viņas jaunā vīra nedienām ar kredītu, kā arī pārvākšanos ar bērniem uz teju vai graustu, ar portālu "Apriņķis.lv" sazinājās sievietes pirmais vīrs un abu vecāko bērnu tēvs Jānis. Viņam ir cita versija par notikušo.

Viņš uzskata, ka rakstā, kurā bijusī sieva un viņas jaunais vīrs Raitis stāsta par grūto dzīvi pēc aiziešanas no mājas, kas tika ņemta kredītā, Jānis ir apmelots. Bijusī sieva rakstā norāda, ka šķiršanās iemesls ir bijis viņa pārlielu lielā aizraušanās ar alkoholu pēc darba zaudēšanas, bet tā nebūt neesot bijis.

"Protams, ka cilvēks pārdzīvo par to, ka zaudējis darbu. Manuprāt, tas ir tikai normāli. Varbūt es arī iedzēru, bet ne jau tā, kā rakstā teikts. Tajā esmu pataisīts par alkoholiķi," savu sašutumu izklāsta Ilzes bijušais vīrs. Viņš apgalvo, ka pēc darba zaudēšanas mājās nav sēdējis un alkoholā bēdas nav slīcinājis, bet intensīvi meklējis darbu.

"Tajā pašā laikā mana sieva atstāja man, cilvēkam bez pastāvīga darba, dēlu un meitu audzināšanā uz pusgadu. Labi, ja reizi mēnesī pati kaut ko atveda. Turklāt vēl bija jāmaksā kredīts par māju. Ko varēju, to arī darīju," stāsta Jānis. Bet ko māte darīja tajā laikā? Kā apgalvo viņas bijušais vīrs, Ilze tikmēr "vazājusies ar tagadējo vīru apkārt, kuram arī pašam bijusi ģimene".

"Ja es būtu tikai dzēris šņabi visu dienu, tad kā vēl varētu rūpēties par to, lai bērni pusgadu ir paēduši un palaisti skolā? Badā jau viņi nedzīvoja, kad sievas nebija mājās," uzsver Jānis. Pēc Ilzes bijušā vīra teiktā, sieva mājās atgriezusies pēc aptuveni sešiem mēnešiem un gribējusi paņemt meitu, dēlu, bet Jāni izmetusi pa durvīm, jo viņš gribējis dzīvot ar tēvu.

"Protams, viņa to varēja darīt, jo māja bija uz bijušās sievas vārda. Es aizvedu savu dēlu pie draudzenes, jo citur nebija kur. Visa iedzīve, kas mūsu 13 gadu laulības laikā bija sakrājusies, palika viņai. Viss! Es nepaņēmu neko," mantas dalīšanas sīkumus izklāsta Jānis. Lai gan ar dēlu dzīvojuši kopā četrus gadus, viņš tomēr nolēmis atgriezties pie mātes. Iemesls – kamēr Jānis Zviedrijā pelnīja naudu, dēlam radušās domstarpības ar tēva jauno draudzeni. Viņš atgriezies pie mātes. Jānis teic, ka visas ģimenes peripetijas ir fiksējusi arī Inčukalna novada bāriņtiesa: "Ir dokumentāli pierādījumi tam, ka audzināju bērnus pusgadu viens pats."

Viņš arī neskopojās ar pārmetumiem, norādot, ka bijusī sieva ar jauno vīru paši ir vainīgi, ka tagad spiesti dzīvot tādos apstākļos: "Kredītus un rēķinus vajag maksāt, nevis dzīvot pāri par saviem līdzekļiem! Ja tās naudas nav tik daudz, tad nepērc bērnam zābakus par septiņdesmit latiem un visādus batutus. Es viņai mūsu kopdzīves laikā uzdāvināju BMW. To jau ar varēja pārdot, kad kļuva grūti."

Jānis uzskata, ka bijušajai sievai tagad nevajag sūdzēties, ka jādzīvo vecā mājā, kurā jātaisa remonts. "Visvairāk kremt, ka esmu padarīts par cilvēku, kurš ir nodzēries un par bērniem nerūpējās. Tagad dzīvoju Līgatnē un pēc raksta izlasīšanas cilvēki nāk klāt un pārmet, kas es par cilvēku. Pat tādi, kuri agrāk sveicinājās!" atstāsta Jānis.

Lai gan oficiālus alimentus vīrietis abiem bērniem nemaksā, meitai materiāli palīdz ikreiz, kad viņai ko vajag. Dēls palīdzību nepieņemot.