06.12.2012 09:43

Mārupē tapusi Ziemassvētku rotājumu izstāde no pārstrādājamajiem materiāliem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupē tapusi Ziemassvētku rotājumu izstāde no pārstrādājamajiem materiāliem Mārupes novada pašvaldība

Vēršot bērnu uzmanību uz resursu taupību un parādot, ka šķietami nederīgām lietām var piešķirt otru dzīvi, Mārupē atvērta izstāde "Burkas, pakas pudeles – top Ziemassvētku virtenes!".

Darbi, kurus no izlietotiem iepakojumiem veidojuši Mārupes pirmsskolas un skolas vecuma bērni, apskatāmi Mārupes novada domē līdz 12. decembrim.

Koši un izdomas bagāti rotājumi veidoti no dažādākajiem otrreiz pārstrādājamajiem materiāliem – PET pudelēm, skārda bundžām, kartona kastēm, burkām u. c. Ziemassvētku rotājumu izstāde tapusi "Latvijas Zaļā punkta", Mārupes novada domes un SIA "Eko Rīga" rīkotās atkritumu šķirošanas veicināšanas akcijas "Šķiro pa tīro Mārupē!" ietvaros.

Kopumā kopš 1. jūlija, kad Mārupē sākta atkritumu šķirošana, iedzīvotāji pārstrādei nodevuši 31,3 tonnas stikla taras un 15,5 tonnas PET pudeles un papīru. "Priecē tas, ka Mārupē cilvēkiem ir vēlme šķirot un būt atbildīgiem par savu vidi. Šķirošanas rezultāti akcijas laikā un pirms tās parāda, ka esam uz pareizā ceļa. Vēlētos, lai Mārupē katrā mājā atkritumu šķirošana kļūtu par pašsaprotamu lietu," uzsver Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.

Lai mārupiešiem radītu ērtus apstākļus šķirošanai, daudzdzīvokļu namu pagalmos SIA "Eko Rīga" uzstādījusi 56 šķirošanas konteinerus stiklam, kā arī vieglajam iepakojumam – PET un HDPE. Katrai Mārupes privātmājai bez maksas ir pieejams viens šķirošanas somu komplekts, kuru patlaban saņēmušas vairāk nekā 90 % mājsaimniecību.