06.07.2012 11:18

G. Krēmers: Svinam to, ka joprojām esam kopā

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gidons Krēmers. Gidons Krēmers. Krišjānis Grantiņš

6. jūlija vakarā Siguldas koncertzāli "Baltais flīģelis" pieskandinās pasaules un Baltijas mūziķu zināmākie skaņdarbi kamerorķestra "Kremerata Baltica" un izcilā vijoles virtuoza Gidona Krēmera izpildījumā.

Ar koncertprogrammu "Jubilejas serenādes" kamerorķestris un G. Krēmers svin kopā būšanas 15. jubileju. "Šie 15 sadarbības gadi ar "Kremeratu" man ir bijis ļoti jauks laiks. Sajūta, ka esam izdarījuši tik daudz, ir patīkama," jubilejas priekšvakarā intervijā portālam "Apriņķis.lv" atzīst izcilais vijolnieks un kamerorķestra radītājs. Viņš atklāj, ka šajā laikā kopā sniegti tik daudz koncertu dažādās pasaules valstīs, ka tos vairs neesot iespējams saskaitīt.

15 gadi ir ilgs kopā būšanas laiks, tādēļ G. Krēmers uzsver: "Mums ir iemesls svinēt to, ka joprojām esam kopā un arī to, ka gribam palikt kopā."

Savā jubilejā un emocijās kamerorķestris un vijolnieks vēlas dalīties ar saviem uzticamajiem koncertu apmeklētājiem, nevis svinēt to šaurā lokā. "Mēs vēlamies parādīt, ko mākam un jūtam," tā izcilais vijolnieks.

Sarunā gan G.Krēmers atklāj, ka viņam pašlaik svarīgi ir ne tikai skatīties uz paveikto, bet arī domāt par to, kas vēl kopā ar "Kremerata Baltica" talantīgajiem jaunajiem mūziķiem ir paveicams nākotnē, proti, nākamajos 15 gados.

Iepriekš:
Siguldā un Krimuldā būs jūtama pasaules mūzikas elpa ar "Kremerata Baltica"
Foto: Siguldā ierodas G. Krēmers un pasaulslavenā "Kremerata Baltica"
Uz pirmo mēģinājumu Siguldā pulcējas "Kremerata Baltica" mūziķi