21.12.2014 11:15

FOTO: Mākslas darbu tirgus Siguldā jeb pašiem sava "Jarmarka"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Mākslas darbu tirgus Siguldā jeb pašiem sava "Jarmarka" Einārs Binders

Šogad Siguldas Tūrisma informācijas centrā valda tikpat radoša atmosfēra kā slavenajā Rīgas mākslas darbu tirdziņā "Jarmarka". Tur pirmoreiz notiek mākslas tirgus, kurā var iegādāties un priecāties par šeit radītiem autordarbiem.

"Mākslas darbu tirgus Siguldā šogad notiek pirmo reizi, un ideja par tā rīkošanu tika aizgūta no ikgadējās studentu mākslas darbu izstādes tirdziņa "Jarmarka", kas ik gadu pirms Ziemassvētkiem notiek Latvijas Mākslas akadēmijā," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja pasākuma organizatore, Siguldas Attīstības aģentūras direktore Laura Konstante.

Viņa sacīja, ka līdz šim šādus pasākumus varēja apmeklēt tikai Rīgā, tāpēc Sigulda savā ziņā ir kļuvusi par tādu kā izmēģinājuma trusīti, lai pierādītu sev un citiem, ka mākslas darbu tirdziņi var kļūt populāri arī reģionos.

"Cilvēku interese par mākslas darbu tirgu tiešām ir liela. Izbrīnīti par šāda pasākumu reģionos ir ne vien paši mākslinieki, bet arī apmeklētāji, kas priecājas, ka augstas raudzes mākslinieku darbus var apskatīt un iegādāties arī Siguldā," teic L. Konstante, piebilstot, ka tirdziņa apmeklējums jo dienas kļūst lielāks.

Kā novēroja portāls "Apriņķis.lv", šobrīd cilvēki mākslas darbus uz Tūrisma informācijas centru vairāk nāk aplūkot, mazāk pirkt. Tomēr, pēc L. Konstantes stāstītā, novadnieki mākslas darbu tirdziņu izmanto, lai arī iegādātos svētku dāvanas mīļajiem.

"Pašlaik pieprasītas ir tās preces, kas ir lētākas, piemēram, porcelāna izstrādājumi un mākslinieces Vitas Meieres darinātās lelles. Gleznas pērk mazāk," klāstīja pasākuma organizatore.

Tomēr viņa norādīja, ka, pārliecinoties par novadnieku lielo interesi, tiek domāts par šāda pasākuma organizēšanu arī nākamgad.

Mākslas darbu tirgū pieejami Rituma Ivanova, Signes Vanadziņas, Lilita Narņickas, Eduarda Miheloviča, Ivetas Bitmanes, Māras Viškas, Martas Batbajarinas, Ilzes Janmeres, Lienes Zeilišas, Vitas Meieres, Kristīns Lazdānes, Andas Poikānes, Annas Siņeļņikovas, Ramonas Pēkšēnas, Ievas Gaigalnieces un Bārbalas Gulbes autordarbi.

Tāpat mākslas tirdziņa apmeklētāji var priecāties par novadnieku Zinaīdas Ceskes, Dinas Dubiņas, Elmāra Gaigalnieka un Evijas Kūlmanes darbiem.

Mākslas darbu tirgus Siguldas Tūrisma informācijas centrā izbaudāms un apskatāms katru dienu līdz pat 30. decembrim.