09.05.2014 07:27

Krimuldā atminēsies tautas dižgaru Imantu Ziedoni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Imants Ziedonis pie vasaras mājas "Dzirnakmeņi" Murjāņos Krimuldas novadā 70. gados. Imants Ziedonis pie vasaras mājas "Dzirnakmeņi" Murjāņos Krimuldas novadā 70. gados. no Ziedoņu ģimenes arhīva

Biedrība "Kultūra. Vide. Sabiedrība" Imantam Ziedonim veltītā mēneša ietvaros 10. maijā pulksten 16 aicina uz atceres pasākumu Krimuldas novada "Sunīšos", kur arī atklās grāmatu un fotogrāfiju izstādi.

Jāmin, ka Krimuldas novadam ir īpaša saikne ar literātu, jo Murjāņos atradās Imanta Ziedoņa vasaras māja "Dzirnakmeņi", kur radusies iedvesma daudziem viņa darbiem. Šis gan ir tikai viens no pasākumiem valstī, kas notiek Imantam Ziedonim veltītajā mēnesī.

Tā būs iespēja apspriesties ar cilvēkiem, kuri reiz paši tikušies ar Imantu Ziedoni, kā arī baudīt viņa dzejoļus un tekstu fragmentus Krimuldas amatierteātra izrādē "Zem taureņa spārna".

Pasākumā "Ziedonis un Krimulda. Tuvumā un no attāluma" viesosies un atmiņās dalīsies arī dzejnieka dzīvesbiedre Ausma Kantāne un pārstāvji no Imanta Ziedoņa fonda "VIEGLI".

"Ir svarīgi atstāt Imanta Ziedoņa "pēdas" novadā un cilvēkos. Lai viņa personības starojums liek domāt par mūsu skaisto zemi un rada vēlmi palīdzēt skaistajam parādīties!" uzsver Krimuldas novada pašvaldība.