02.05.2015 08:56

Paša audzēts jauno salātu lapiņu maisījums no dobes

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Paša audzēts jauno salātu lapiņu maisījums no dobes Publicitātes

Pavasarī, kamēr maz vietējo zaļumu, lielveikalos labprāt iegādājamies dažādu svaigo salātu lapiņu maisījumus pakās vai kastītēs, kas audzēti Itālijā un Zviedrijā. Babītes novada dārza un sezonas preču vairumtirdzniecības bāze "Eva dārzam" šosezon piedāvā salātu sēklu maisījumu, ko var iesēt un izaudzēt piemājas dārziņā.

"Mēs pazīstam lapu salātus, bet pasaules tautu virtuvēs ir daudz dažādu salātu veidu, kurus, savstarpēji kombinējot, var iegūt svaigos salātus ar visdažādākajām garšas niansēm," pieredzē dalās vairumbāzes "Eva dārzam" valdes priekšsēdētāja Eva Dzērve.

"Lai vienā dobē izaudzētu dažādus salātus, šogad piedāvājam jaunumu – jauno lapiņu salātu sēklu maisījumus no 'Johansons'. No tiem izaugušās lapiņas ir ēdamas, kamēr tās ir pavisam maziņas. Salāti, kas izaug no šīm sēklām, ir ne tikai dažādu krāsu un formu, bet atšķiras arī ar pikantumu. Piemēram, ir salātu maisījums ar maigu garšu, un ir ar sinepju lapiņām, kas būs spēcīgāks un asāks.

Par to, kas no paciņā ieliktajām sēklām izaugs, stāsta to nosaukumi: zaļo lapiņu maisījums 'Mixed Green Leaves', dažādu krāsu un formu lapiņu maisījums 'Contrast', izsmalcinātas garšas salāti 'Mixed Elegance', gardēžu maisījums 'Gourmet Garnish', ar austrumu virtuves garšas niansēm 'Oriental Garden', sarkano un zaļo lapu salāti 'Red and Green', un maisījums, kurā ir viss salātu lapiņu spektrs 'Spectrum'.

Dzīvesvietai tuvāko veikalu, kur sēklas var nopirkt, variet atrast internetā. Piezvaniet un pajautājiet, vai sēklas ir, jo to klāsts ir plašs un veikals visas paņemt nevar. Ja nav, lūdziet veikalam tās pasūtīt, un mēs piegādāsim tos salātu maisījumus, kurus vēlaties.

Iegādāto salātu maisījumu sēj vadziņās. Kad uzdīgušo sēklu lapiņas paaugušās, tās ar šķērēm nogriež, un no dārza ienes virtuvē jau gatavu salātu miksli.

Lapiņas noskalo, liek salātu traukā un pārlej ar auksti spiestu "extra virgin" eļļu vai salātu mērcīti. To gatavo no auksti spiestas eļļas, kam pēc garšas pievieno mazliet sāli, cukuru, piparus un citronu sulu, ko labi samaisa. Garšīgi un ļoti veselīgi, jo katra veida salātu lapiņās ir atšķirīga vitamīnu, minerālvielu un citu bioloģiski aktīvo vielu kombinācija!"