07.03.2013 07:26

Iespējams, Ķekavā būs "Maxima"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iespējams, Ķekavā būs "Maxima" www.foto.delfi.lv

Mazumtirdzniecības veikalu kompānija SIA "Maxima Latvija" šogad kopumā plāno atvērt aptuveni septiņus jaunus "Maxima" veikalus.

Divi jauni "Maxima XX" veikali tiks atvērti Rīgā un pa vienam Jēkabpilī un Jūrmalā, Kauguros. Tāpat plānots šajā gadā atklāt jaunu "Maxima X" veikalu Rīgā, Dammes ielā, un, iespējams, Ķekavas novada Baložos un Dobelē, biznesa portālam "Nozare.lv" atklāja uzņēmuma pārstāvis Ivars Andiņš.

Runājot par investīcijām, I. Andiņš norādīja, ka patlaban plānotās investīcijas jauno veikalu izveidē vēl nav iespējams atklāt, jo visi projekti ir dažādās attīstības stadijās, līdz ar to investīciju apjoms vēl tiek precizēts.

Pērn kopumā "Maxima Latvija" investīciju apjoms veikalu tīkla attīstībā un modernizācijā sasniedza 12,1 miljonu latu.

Mazumtirdzniecības veikalu kompānija SIA "Maxima Latvija" saskaņā ar provizoriskiem datiem aizvadītajā gadā palielinājusi apgrozījumu par 10,1 %, sasniedzot 442 miljonus latus.

Savukārt uzņēmuma māteskompānijas "Maxima Grupe UAB" kopējais apgrozījums Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu palielinājies par 5,8 %, sasniedzot 1,66 miljardus latu.

Kopumā grupa pārvalda 500 veikalus piecās valstīs, arī 226 veikalus Lietuvā, 70 Igaunijā, 42 Bulgārijā un 21 Polijā, kā arī internetveikalus e-maxima Latvijā un Lietuvā. Latvijā patlaban darbojas 141 "Maxima" veikals. No tiem 118 ir "Maxima X" veikali, 20 – "Maxima XX" lielveikali un trīs – "Maxima XXX" lielveikali.

Iepriekš:
"Maxima" e-veikalā visvairāk iepirkušies rīdzinieki
"Maxima Latvija" pārdošanas apjomi pirmajos sešos mēnešos – 215 miljoni latu
Salaspilī sācis darboties jaunais "Rimi" hipermārkets
Tuvākajā laikā "Iki" veikala Mārupē nebūs