05.03.2013 11:24

Tirdzniecībā nonākuši Mārupes gurķi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tirdzniecībā nonākuši Mārupes gurķi www.foto.delfi.lv

No šodienas visos "Maxima XXX" lielveikalos ir iespēja iegādāties pirmo pavasara gurķu ražu, kas janvārī sēti un audzēti uzņēmumā SIA "Mārupes siltumnīcas".

Savukārt no 6. marta Latvijā audzētie gurķi būs pieejami arī "Maxima XX" lielveikalu plauktos, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Ivars Andiņš.

"Lai gan ziema vēl nav atkāpusies, veikala sortimentā pavasaris ienācis ar svaigu dārzeņu ražu. Jau vairākas nedēļas pircējiem iespējams iegādāties saimniecībā "Rītausma" audzētos zaļos salātus podiņos, bet šīs nedēļas sākumā sortimentu papildinās pircēju iecienītie Mārupes gurķi. Klientu interese par vietējiem dārzeņiem ir ļoti liela," norādīja I. Andiņš.

Viņš arī sacīja, ka vietējie gurķi maksās Ls 2,89 par vienu kilogramu.

Kā jau iepriekš atzina "Mārupes siltumnīcas" valdes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš, plānots, ka sākotnējā gurķu raža būs pārsimt kilogramu, tad pamazām palielināsies līdz četrām tonnām no hektāra. Kopumā ar garajiem gurķiem apsēti trīs hektāri siltumnīcu zemes un vēl tikpat – ar īsajiem gurķiem.

Tāpat viņš norādīja, ka šogad ātrāk nekā citus gadus gaidāma tomātu raža: "Tā kā mums ir jaunas siltumnīcas, tomātus iesējām mēnesi ātrāk nekā parasti, un pirmā raža gaidāma drīz pēc Lieldienām – aptuveni 10. aprīlī. Arī tomāti stādīti trīs hektāros, un plānotā raža varētu būt 38 tonnas mēnesī."

Savukārt jaunās tomātu ražas cenas siltumnīcu vadītājs atturējās prognozēt, jo tās atkarīgas no pieprasījuma, tomēr pirmajām ražām "pārāk mazas cenas nevaram atļauties, tad uzpircēji izpērk visu un tirgū pārdod par dubultu cenu".

Iepriekš:
"Mārupes siltumnīcu" pārstāvis: Sakārtojot nozari, Latvijā varētu būt daudz vairāk siltumnīcu