14.01.2013 15:37

Riekstukalna vadītājs: svētdien uz kalna bija tūkstoši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētdien Riekstukalnā slēpoja vairāki tūkstoši cilvēku, kas kompleksa vadītājiem nozīmē pieklājīgus uzņēmumus. Svētdien Riekstukalnā slēpoja vairāki tūkstoši cilvēku, kas kompleksa vadītājiem nozīmē pieklājīgus uzņēmumus. Krišjānis Grantiņš

Baldones novada slēpošanas trasē "Riekstukalns" notikušajās distanču slēpošanas sacensībās "Tautas slēpojums" 13. janvārī piedalījušies apmēram 100 cilvēku, kas ir ļoti labs rādītājs, savukārt kalnu slēpošanas trasē bija vairāki tūkstoši apmeklētāju, norādīja kompleksa vadītājs Ervīns Kišuro.

"Par spīti aukstumam, distanču slēpošanas sacensības bija negaidīti kupli apmeklētas. Trase nebija pārāk grūta, tomēr ar dažiem "pārsteigumiem", tā ka pietiekami interesanta ne tikai profesionāļiem, bet arī tiem, kas ar distanču slēpēm brauc vien pāris gadu," sacīja E. Kišuro. Viņš arī atklāja, ka šīsdienas sacensības uzvarētāji apbalvoti piecās grupās, savukārt šajā sezonā tiks rīkotas vēl trīs līdzīga veida sacensības.

Tāpat kompleksa vadītājs atzina, ka šodien bijusi "izcili laba diena" arī kalnu slēpošanas trasē. "Šodien kopumā uz kalna bija vairāki tūkstoši cilvēku. Trases bija pilnībā noslogotas, pacēlāji darbojās bez pārtraukumiem, tā ka diena ir ideāli labi padevusies gan no atpūtas, gan biznesa viedokļa, un dienu gatavojamies noslēgt uz "pozitīvas nots"," norādīja E. Kišuro.

Vienlaikus viņš atzina: kā jau ierasts, teju puse kalna apmeklētāju bijuši no Lietuvas. "Arī šajā sezonā lietuviešu slēpotāji ir dominējošā skaitā gan darbadienās, gan brīvdienās. Paldies viņiem par to, jo lielā lietuviešu viesu pieplūduma dēļ jūtami vieglāk apmaksāt gan elektrības rēķinus, gan sakopt trases," sacīja uzņēmējs.

Kā ziņots, 13. janvārī Riekstukalna distanču slēpošanas trasē notika distanču slēpošanas sacensību seriāla "MySport kauss 2013" pirmais posms. Sacensībās notika Tautas slēpojumā īsajā 10 kilometru distancē, garajā 20 kilometru distancē, kā arī bērnu sacensības pa 300 metru apli. Riekstukalnā ir pietiekams sniega daudzums, un sacensības notika pa piecu kilometru apli ar kopēju startu, vēsta aģentūra LETA.

Riekstukalnā sacenšas slēpotāji no visas Latvijas (papildināta)