14.01.2013 13:04

Riekstukalnā sacenšas slēpotāji no visas Latvijas (papildināta)

Autors  Aprinķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Riekstukalnā sacenšas slēpotāji no visas Latvijas (papildināta) Krišjānis Grantiņš

Spītējot salam, vairāk nekā simt visdažādākā vecuma slēpotāju svētdien piedalījās "MySport" kausa izcīņas pirmajā posmā Riekstukalna trasē Baldones novadā.

Pēdējās dienās pirms sacensībām rīkotājiem tomēr izdevās slēpojumam sagatavot lielo piecu kilometru apli, kas ļāva atteikties no lēmuma mainīt programmu. Kā sākotnēji bija domāts, slēpotāji sacentās 10 un 20 kilometru distancēs brīvajā stilā, bet bērnu sacensības notika 300 metru aplī. Sportisti Riekstukalnā bija ieradušies ne tikai no Rīgas, Baldones, Mārupes, Carnikavas, Salaspils un Ķekavas, bet arī Talsiem, Valmieras, Pļaviņām, Madonas, Naukšēniem un Gulbenes.

Par absolūto uzvarētāju 20 km distancē kļuva valmierietis Nauris Zviedris, kurš distanci veica 46 minūtēs un 55 sekundēs. Piecas sekundes viņam zaudēja Edgars Brigmanis no Baldones, bet trešais bija rīdzinieks Gatis Svētiņš. 10 km distancē ātrākais izrādījās Jānis Pleikšnis (24:44). Dāmu konkurencē pirmās vietas attiecīgi Inesei Zvirgzdiņai no Pļaviņām un Ingūnai Naikai no Bauskas.

Laureāti tiks noteikti arī "MySport" kausa izcīņas kopvērtējumā. Otrais posms paredzēts 26. janvārī Vietalvas pagasta Mailēs, trešais 16. februārī atkal Riekstukalnā.

Nākamie tautas slēpojumi paredzēti, kuriem organizatori jau aicina pieteikties, būs slēpojums "SEB Sigulda" 20. janvārī Silciemā un Piejūras tautas slēpojums 27. janvārī Carnikavā, "Zibeņu" slēpošanas trasē.

(papildināta ar sacensību laureātiem)