12.01.2013 08:35

Siguldieši: Iecerētais lielveikals – dividendes Kropotkinam?

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldieši: Iecerētais lielveikals – dividendes Kropotkinam? Siguldas novada domes arhīvs

Pēc publikācijām portālā un avīzē, redakcija saņēmusi vairāku siguldiešu viedokļus par SIA "DMB" iecerēto apbūvi Ausekļa ielā 4 un 4a un šīs firmas organizētā metu konkursa publiskotajiem rezultātiem.

Siguldas Goda novadnieks Aivars Janelsītis atsūtījis šādu viedokļu apkopojumu:

"Siguldieši pēc iepazīšanās ar "Sigulda.lv" publicētajiem metu konkursa materiāliem, visbiežāk jautā – vai Siguldas mazpilsētai šeit, centrā, ir vajadzīga šī īpaši modernā arhitektūra, kas klaji disharmonē ar pašreizējo pilsētas arhitektonisko stilu? Plānojot šo lielveikala (galerijas) celtniecību, tiek likvidēti parka koki un apstādījumi, kā arī pilnīgi aizēnota rekonstruētā stacijas ēka.

Tāpat tiek palielināta transporta noslodze pilsētas centrālajā daļā, Ausekļa ielā. Kur paliks pircēju transports laikā, kad tiek slēgta Rīgas ielas pārbrauktuve? Kā zināms, dažkārt mašīnu rinda tad piepilda Ausekļa ielu līdz pat Pils ielai. Metu plānos nekur nebija iezīmētas stāvvietas tūristu autobusiem, kuri arī gribēs pieturēt pie jaunās galerijas, kā tiks risināts šis jautājums?

Vienā no zīmējumiem bija redzams, ka ēka varētu būt ar horizontālo jumtu, uz kura ir izvietoti podi ar koku "stādījumiem". Kas notiks, ja sniega kārta sasniegs metra biezumu, kā tas nereti mūsu platuma grādos notiek, kā tiks tīrīts sniegs, uz kuru pusi?"

Siguldiete Maruta Goba savukārt uzdod jautājumu – vai SIA "DMB" gatavojas maksāt dividendes no komercdarbības Vācijā dzīvojošajam kņazam Kropotkinam par senās kņazu dzimtas vārda izmantošanu galerijas nosaukumā? Vai tas neuzliek arī morālu pienākumu projekta attīstītājiem parūpēties kaut vai par kņaza dzimtas pīšļu pārapbedīšanu Siguldā?

Iepriekš:
Siguldiešiem satraukums par lielveikala izbūvi pie stacijas
Stikla kalns – lielveikals – Siguldā?