04.01.2013 15:29

Siguldiešiem satraukums par lielveikala izbūvi pie stacijas

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "Arhitektūras stila studija" vīzija par Siguldas jauno vaibstu – tirdzniecības centru "Kropotkins" līdzās stacijai. Tikai retais siguldietis ir informēts par to. SIA "Arhitektūras stila studija" vīzija par Siguldas jauno vaibstu – tirdzniecības centru "Kropotkins" līdzās stacijai. Tikai retais siguldietis ir informēts par to. Siguldas novada domes arhīvs

Sabiedrības pastiprinātas intereses rezultātā pagarināts termiņš, kurā siguldieši var iepazīties ar būvniecības Ausekļa ielā 4 un 4a (blakus dzelzceļa stacijai) iecerēm.

Jau decembra nogalē rakstījām par to, ka siguldieši būvvaldē ar SIA "DMB" organizētā tirdzniecības un pakalpojumu centra metu konkursa rezultātiem varēja iepazīties līdz 2. janvārim. Pēc publikācijas pievērsta uzmanība tam, ka tuvāko gadu laikā blakus Siguldas dzelzceļa stacijai tiks uzcelta viena vai vairākas ēkas, kas radikāli izmanīs pilsētas centra izskatu.

Vairāki siguldieši, iepazīstoties ar metu konkursa materiāliem, gada nogalē vērsās pašvaldībā ar rakstisku lūgumu pagarināt termiņu, kurā sabiedrība var iepazīties ar arhitektu iecerēm un izteikt viedokli par tām, jo skaidrs, ka svētku laiks nav pats piemērotākais šādu informatīvu akciju rīkošanai.

Pašvaldība atsaucās iedzīvotāju aicinājumam un 3. janvārī izplatīja ziņu par to, ka iespēja apskatīt metu konkursa ierosinājumus par būvniecības ieceri Ausekļa ielā 4 pagarināta līdz 20. janvārim. Konkursa meti pieejami Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv un Siguldas novada būvvaldē Zinātnes ielā 7.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus iepazīties ar arhitektu piedāvātajām metu skicēm, kas sniedz ieskatu plānotās būves aprisēs, bet nenosaka būves galīgo apjomu un arhitektūru, – arhitekti to izstrādās pēc 20. janvāra, ievērojot normatīvos aktus.

Savu viedokli par iecerēto būvi pašvaldībai rakstiski izteikusi SIA "Segevolde" valdes priekšsēdētāja Anita Jankava. Viņa atklāja, ka metu zīmējumos redzamās ēkas viņai nešķiet atbilstošas Siguldas sejai, it sevišķi ņemot vērā, ka tādas paredzēts būvēt blakus atjaunotajai stacijas ēkai. Arī metos redzamais ēku apjoms ir neadekvāts šim kvartālam starp staciju, dzelzceļa sliedēm un Ausekļa ielu.

Tāpat A. Jankava uzskata, ka nav pareizi šeit būvēt pazemes autostāvvietas, jo siguldieši diez vai tās izmantos, bet rezultātā pilsētas viesu automašīnas nobloķēs visas apkārtējās ielas. Tomēr A. Jankava ir pārliecināta, ka pašvaldība nepieļaus tādu ēku būvniecību, kas neatbilstu teritorijas detālplānojumam, kā arī pilsētas esošajai apbūvei.