29.03.2015 11:57

"Mr. Biskvīts" – vieta, kur satikt savējos

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
”Cilvēki, kuri pie mums vienreiz ienāk, noteikti atgriežas,” smaidot saka viesmīles pārdevējas Liene Vītola un Gunta Suhareva. ”Cilvēki, kuri pie mums vienreiz ienāk, noteikti atgriežas,” smaidot saka viesmīles pārdevējas Liene Vītola un Gunta Suhareva. Einārs Binders

Ar vārdiem "Prieks jūs satikt!" kafejnīcā "Mr. Biskvīts" Siguldā sagaida katru apmeklētāju. Divu gadu laikā "Mr. Biskvīts" iekarojis patiesas siguldiešu un pilsētas viesu simpātijas. Kā tas izdevies, stāsta kafejnīcas vadītāja Inese Hincenberga un viņas māsa Kristīne Gorodecka.

Latviski un uzrunājoši

"Aizsākums "Mr. Biskvītam" bija pirms desmit gadiem, kad atvērām tējas namiņu, kur siguldiešiem piedāvājām labu tēju, kafiju, kūciņas un sirsnīgu apkalpošanu," stāsta Kristīne Gorodecka. "Labu laiku nevarējām atrast telpas jaunajai kafejnīcai, līdz kādu dienu braucām garām šai vietai un redzējām uzrakstu "Izīrē"."

"Par mūsu kafejnīcas "Mr. Biskvīts" dzimšanas dienu kļuva 2012. gada 24. oktobris," turpina Inese Hincenberga. „Domājot nosaukumu, mēs sapratām, ka Siguldā tam noteikti ir jābūt latviskam un vienlaikus tādam, kas uzrunātu arī pilsētas ārzemju viesus. Sākumā apmeklētājus pieņēmām 30 m² lielā zālē, kurai aizmugurē bija virtuve kopā ar konditoreju. Pakāpeniski paplašinājāmies un konditorejas cehu ierīkojām otrajā stāvā. Tur iekārtojām arī biroju. Kafejnīcas ārpusē izveidojām terasi un šobrīd apdzīvojam jau vairāk nekā pusi ēkas."

Virtuve restorāna līmenī

"Mēs gribējām, lai kafejnīcā valdītu patīkama, draudzīga un mājīga atmosfēra. Katru apmeklētāju – gan mazu bērnu, gan omīti solīdos gados – mēs sagaidām ar vārdiem: "Prieks jūs satikt!"," atklāj Kristīne.

"Darbdienās piedāvājam gan brokastis, pusdienas un vakariņas, gan plašu konditorejas izstrādājumu klāstu. Kafiju gatavojam no Latvijā grauzdētām kafijas pupiņām, ko viesmīle samaļ pirms katras tasītes pagatavošanas, tāpēc tā ir tik uzmundrinoša, aromātiska un garšīga. Tējas cienītājiem piedāvājam plašu beramo tēju izvēli."

"Ēdienkartē mums ir gan brokastu omlete ar dārzeņiem, gan plānās pankūkas ar siera–olu salātiem, vistas girosu vai garnelēm," turpina Kristīne. "Gaļas salātus gatavojam ar mājas cepeti. Iecienīti pusdienu ēdieni ir marinēta cūkas vai vista gaļa un lasis ar svaigiem vai siltiem dārzeņiem. Liela piekrišana ir vokpannā gatavotiem dārzeņiem ar cāļa fileju, rīsiem, garnelēm, riekstiem. Piedāvājam arī aso taizemiešu un sātīgo liellopu gaļas zupu.

Bērnu ēdienkartē ir gan frī kartupeļi, gan hamburgers un polārmaizes ar lasi, vistu vai garnelēm. Un mammas nebaidās saviem mazuļiem tos pirkt, jo šie ēdieni ir pagatavoti kā mājās – no ļoti labas kvalitātes svaigiem vietējie produktiem."

"Arī kūkās ir tikai dabīgas, kvalitatīvas izejvielas – svaigs saldais krējums, sviests, biezpiens, jogurts, svaigi augļi, ogas," saka Inese. "Svarīgas ir arī labas ēdienu receptes un to estētiskais noformējums. Lai turētos līdzi Eiropas līmenim, mēs daudz braucam komandējumos – mācāmies un smeļamies idejas beķerejas un konditorejas izstrādājumu izstādēs Vācijā un Francijā. Ļoti iedvesmojošs bija brauciens uz Kopenhāgenu Dānijā, kur pieredzas apmaiņā devās arī daļa kolektīva."

"Lielākā daļa siguldiešu dzīvo privātmājā, tāpēc kādreiz domās jautāju, kur viņus var satikt. Tagad zinu – pie mums, jo dienas laikā kafejnīcā ienāk gan skolēni, gan māmiņas, kuras auklē mazus bērniņus, gan biznesa cilvēki, gan omītes," ievērojusi Kristīne.

Omulīga vietiņa, kur parunāties

"Mēs uz šo kafejnīcu nākam regulāri," stāsta Sņežana Markule un Jana Čirkajeva. "Abas esam mājsaimnieces, mūsu dēli iet skolā, bet meitas bērnudārzā. Te mēs sagaidām bērnus no skolas. Parunājamies, paēdam pusdienas. Te ļoti garšīgi gatavo. Ēdieni, ko pasniedz, ir restorāna līmenī un par ļoti pieņemamām cenām. Vēl te ir ļoti laba kafija un izcili garšīgas kūciņas."

"Es "Mr.Biskvītā" iegriežos pēc skolas pa ceļam uz mājām", saka 11. klases skolniece Nora Lepse. "Man patīk te ienākt un sasildīties, izdzerot tasi zaļās tējas, jo skolā reizēm ir vēsi, bet ārā auksti. Te pavadu laiku ar draugiem, kad gribas parunāties. Man ļoti patīk, ka šī kafejnīca ir mājīga, silta, un te ir ļoti garšīgi ēdieni, īpaši vokpannā gatavotie. Esmu pirkusi arī burgerus, kas ir kā mājas gatavoti. Ar ātrajās ēstuvēs nopērkamajiem tiem ir tikai kopējs nosaukums, bet garšas ziņā tie atšķiras kā diena no nakts."

"Man ir mazs bērniņš, viņam ir trīs mēneši," stāsta Ilze Jansone. "Feini, ka šajā kafejnīcā var pasēdēt ārā. Mazulis guļ ratiņos un elpo svaigu gaisu, bet es paēdu pusdienas. Šeit ir garšīga un ļoti veselīga virtuve. Šodien apēdu lieliski pagatavotu lasi ar dārzeņiem. Vēl man patīk, ka te es varu pabūt cilvēkos. Ja kādu vajag satikt, jānāk uz "Mr. Biskvītu", jo šī kafejnīca ir kļuvusi par top vietu siguldiešiem."

"Kad braucu ciemos uz Siguldu, pa ceļam no vilciena labprāt iegriežos šajā kafejnīcā, kas atrodas pretim dzelzceļa stacijai," stāsta students Vitolds no Rīgas. "Man te patīk pasēdēt un iedzert labu kafiju. Reiz nogaršoju kūciņu "Pavlova". Baigi labā biskvīta kūka ar putukrējumu un svaigām ogām! Tik skaists deserts un tajā pašā laikā ļoti garšīgs! Manuprāt, šī ir viena no skaistākajām vietām Siguldā."