27.01.2015 09:42

Atsauksmes: Latvijas gardumi Zaļajā nedēļā Berlīnē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Atsauksmes: Latvijas gardumi Zaļajā nedēļā Berlīnē Gerrits Krīgers

Esam saņēmuši vācieša Gerrita Krīgera (Gerrit Kruger) atsauksmi par Latviju – Zaļās nedēļas partnervalsti izstādē Berlīnē no 16. līdz 26. janvārim.

"21. janvārī apmeklēju Zaļo nedēļu Berlīnē un biju ļoti ieinteresēts redzēt Latvijas paviljonu, jo Latvija šoreiz jau otro gadu bija Zaļās nedēļas partnervalsts. Latviešu paviljons uzņēma viesus gaišā, viesmīlīgā atmosfērā. Sienas rotāja milzīgi plakāti ar brīnumskaistām pļavām ar govju ganībām un burvīgiem augļu kokiem.

Paviljona vidū atradās ēdienu un dzērienu galds, kas aicināt aicināja, lai pakavētos. Tika piedāvāti Latvijai tipiski ēdieni un dzērieni. Daži dzērieni un ēdieni man bija pazīstami, piemēram, kūpināts cūkas stilbiņš. Daudziem viesiem nepazīstami bija tādi ēdieni kā, piemēram, pelēkie zirņi ar speķi vai arī skābie kāposti ar āboliem un plūmēm.

Stendos, kurus apkalpoja jauki, jauni cilvēki, varēja nobaudīt dažādus latviešu gardumus, piemēram, sierus: Ievas sieru, Mālpils sieru, Jaunpils kūpināto sieru, Bingo sieru ar garšvielām, kā arī "Pildītas sniega bumbas ar papriku" no Jelgavas. Īpaši garšīgas, manuprāt, ir dzērvenes šokolādē, ko ražo firma "Mandor" no Rīgas. Man pilnīgi nepazīstams bija kaņepju aizdars.

Latviešu rudzu maize ar ķimenēm vai burkānu maize ir īpašas delikateses vācu gardēžiem, nemaz nerunājot par latviešu unikālajiem gaļas, desu un zivju izstrādājumiem (Rīgas šprotes eļļā u.c.), kas jau sen ir arī vācu pārtikas veikalu sortimentā. Nedrīkstētu aizmirst arī Rīgas Melno balzamu un latviešu alu visā tā daudzveidībā."

* Tulkojusi Agne Rožlapa-Junker

Iepriekš:
Mālpils sieru vedīs uz Berlīni
Uz "Zaļo nedēļu" Berlīnē pošas arī Pierīgas ražotāji