21.11.2014 15:52

Ikšķilē ātrāks mobilais internets – uzstādītas divas jaunas "Tele2" bāzes stacijas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilē ātrāks mobilais internets – uzstādītas divas jaunas "Tele2" bāzes stacijas Publicitātes

Mobilo sakaru operators "Tele2" ir uzbūvējis divas jaunas bāzes stacijas Ikšķilē, Ziedu ielā, kas turpmāk nodrošinās ātrāku internetu mobilajās ierīcēs, kā arī augstvērtīgāku balss sakaru kvalitāti.

""Tele2" dati liecina, ka Ikšķilē un tās novadā pieaug gan mobilā interneta lietotāju skaits, gan datu pārraides patēriņš. Priecājamies Ikšķiles iedzīvotājiem paziņot par divu jaunu bāzes staciju uzstādīšanu, kas nodrošina ātru mobilo internetu un augstas kvalitātes balss sakarus. Atgādinu, ka vasarā sāka darboties jauna ceturtās paaudzes jeb 4G bāzes stacijas Ikšķilē, kas nodrošina ievērojami ātrāku "Tele2" mobilo internetu," portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja "Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Tāpat viņa sacīja, ka pērn "Tele2" pabeidzis apjomīgu tīkla maiņas projektu, uzbūvējot Baltijā modernāko sakaru tīklu un nodrošinot 95 % iedzīvotāju pieejamu ātru mobilo internetu. L. Krūmiņa norādīja, ka uzņēmums arī turpmāk grasās investēt jaunu bāzes staciju celtniecībā visā valsts teritorijā.

Jau vēstīts, ka šoruden telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs "Tele2", uzbūvējot vairākas jaunas bāzes stacijas, nodrošinājis ceturtās paaudzes jeb 4G mobilā interneta tīklu vairākos Pierīgas novados. Jaunās stacijas uzstādītas Ādažu un Babītes novadā, kā arī Garkalnes novada Baltezerā, Upesciemā un Garkalnē, Ķekavas novada Baložos un Dzērumos, Salaspilī, Gaismas ielā, un Mārupē.

Latvijas "Tele2" ietilpst Zviedrijas telekomunikācijas koncerna "Tele2 AB" sastāvā. 2013. gada beigās "Tele2" operatoru bija izvēlējušies 1,031 miljons klientu, kas ir 49 % no visiem telekomunikāciju pakalpojumu lietotājiem Latvijā.