14.11.2014 14:19

Uzņēmēji Pierīgā labprātāk nodarbojas ar tirdzniecību un nekustamo īpašumu darījumiem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzņēmēji Pierīgā labprātāk nodarbojas ar tirdzniecību un nekustamo īpašumu darījumiem arhīvs

Rīgā un Pierīgā skaitliski lielākā daļa ir to uzņēmumu, kas nodarbojas ar tirdzniecību. Tapāt uzņēmīgie cilvēki Rīgā un Pierīgā labprāt strādā arī tādās nozarēs kā būvniecība un nekustamo īpašumu tirdzniecība.

"Lursoft" veiktais pētījums par biznesa attīstības tendencēm reģionā parāda, ka ceturtā daļa jeb 25,4 % no Rīgā un Pierīgā reģistrētiem uzņēmumiem nodarbojas ar tirdzniecību. Reģiona uzņēmēji aktīvi iesaistījušies arī nekustamo īpašumu jomā – ar to nodarbojas 7,6 % no visiem reģiona uzņēmumiem – un būvniecībā, ar ko nodarbojas 4,3 % uzņēmumu.

No tiem reģiona uzņēmumiem, kas izvēlējušies darboties tirdzniecības jomā, straujākais uzņēmuma skaita kāpums vērojams, sākot ar mirkli, kad tika dota zaļā gaisma mazkapitāla SIA reģistrēšanai. "Lursoft" izpētījis, ka no 2005. gada ik gadu reģistrēti aptuveni 1,7 tūkstoši jauni tirdzniecības uzņēmumi, savukārt jau 2010. gadā jauno uzņēmumu skaits šajā jomā palielinājās līdz 2,2 tūkstošiem un turpināja celties arī turpmākajos gados.

Vērtējot Rīgas un Pierīgas uzņēmumu finanšu rādītājus, jāteic, ka reģiona vidējais apgrozījums pēdējo trīs gadu laikā bijis mazāks nekā valstī vidēji. Proti, "Lursoft" pētījuma dati parāda, ka pērn viens Rīgas un Pierīgas reģionā strādājošs uzņēmums apgrozījis vidēji 22,7 tūkstošus eiro, kamēr valstī viens uzņēmums strādājis ar vidēji 26,2 tūkstošu eiro apgrozījumu.