14.11.2014 09:42

Cūku audzētājs SIA "Ulbroka" plāno īstenot grandiozus investīciju projektus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Cūku audzētājs SIA "Ulbroka" plāno īstenot grandiozus investīciju projektus arhīvs

Viens no lielākajiem cūku audzētājiem Pierīgā SIA "Ulbroka" par spīti nelabvēlīgiem tirgus apstākļiem nozarē nākamvasar plāno lielus investīciju projektus – tiks būvēta jauna kūtsmēslu krātuve un pilnveidota dzīvnieku labturība fermā.

"Par spīti grūtībām mēs vienmēr meklējam veidus, kā attīstīties un uzlabot produktivitāti. Patstāvīgi investējam, un viens no lielākajiem investīciju projektiem šobrīd ir jauna kūtsmēslu krātuves izveide, ko būvēsim nākamvasar," sacīja SIA "Ulbroka" valdes priekšsēdētājs Aivars Kokts.

Lai gan investīciju apmēru kūtsmēslu krātuves izveidē uzņēmuma vadītājs portālam "Apriņķis.lv" nevēlējās atklāt, saskaņā ar informāciju Iepirkumu uzraudzības vietnē šā gada septembrī SIA "Ulbroka" izsludinātajā iepirkumu konkursā par segtas monolīta dzelzsbetona šķidro kūtsmēslu krātuves būvniecību uzvarēja būvniecības uzņēmums SIA "Goldingen Invest" ar piedāvājumu 304,2 tūkstoši eiro.

"Tāpat, ja runājam par uzņēmuma attīstību, uzņēmuma prioritāte ir dzīvnieku labturība. Esam izstrādājuši projektu, kas būtiski uzlabos cūku turēšanas apstākļus fermā. Projekts paredz jaunas ventilācijas un apkures sistēmas izbūvi, lai cūciņām būtu labāka gaisa cirkulācija un siltāk. Būs arī jauna barošanas sistēma, ieklāsim fermā jaunas grīdas," uzverot jauno tehnoloģiju nozīmi cūkkopībā, teica A. Kokts.

Pēc SIA "Ulbroka" valdes priekšsēdētāja stāstīta, cūku labturības projekta ieviešanai dzīvē tiks piesaistīts Eiropas Savienības līdzfinansējums, kas jau līdz šim ir sekmīgi piesaistīts neskaitāmiem projektiem.

Jau vēstīts, ka pērn cūku audzēšanas uzņēmums SIA "Ulbroka" par 700 tūkstošiem latu uzbūvēja savu biogāzes ražotni, kas tiek darbināta ar cūku mēsliem.

SIA "Ulbroka" dibināta 1992. gadā. Uzņēmuma cūku fermā Stopiņu novadā pašlaik atrodas teju 17 000 cūku un mēnesī tiek saražots līdz 170 tonnu svaigas gaļas, kas nonāk vietējā tirgū. Kompānijas pamatkapitāls ir 1,707 miljoni eiro, un tas simtprocentīgi pieder Aivaram Koktam.