24.10.2014 09:54

Apkures iekārtu ražotājs Mālpilī gatavs būvēt jaunu ražotni

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Apkures iekārtu ražotājs Mālpilī gatavs būvēt jaunu ražotni www.orions.lv

Mālpils uzņēmēju saime kļūst kuplāka - apkures katlu ražotājs SIA "Orions Siltums" par vairākiem miljoniem eiro pilsētā cels jaunu ražotni.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja SIA "Orions Siltums" valdes priekšsēdētājs Kārlis Zariņš, kompānija paredzējusi attīstīt savu darbību un Mālpilī nolemts uzņēmuma vajadzībām būvēt jaunu ražotni.

"Mālpilī tiks būvēta ražošanas ēka ar vienu vai diviem korpusiem. Un jaunajā ražotnē plānots attīstīt pavisam jaunu apkures iekārtu ražošanu un komplektāciju," noslēpumaini sacīja K. Zariņš, norādot, ka sīkāk par uzņēmuma attīstības plāniem un iecerēm vēl pāragri runāt.

Tāpat uzņēmuma vadītājs nevēlējās atklāt plānoto investīciju apmēru ražotnes izveidē Mālpilī. Bet portāla redakcijai viņš sacīja, ka ražošanas projektā Mālpilī tiks investēts ne viens vien miljons.

"Pašlaik gatavojamies sākt dabu pie Mālpils ražošanas ēku projekta izstrādes. Ceram, ka jau pavasarī varēs sākt jaunās ražošanas ēkas būvniecību un pēc gada celtniecība jau noritēs pilnā sparā," atklāja K. Zariņš.

Viņš arī norādīja, ka SIA "Orions Siltums" Mālpilī plāno nodarbināt piecpadsmit strādājošos, un uzņēmuma vadītājs cer, ka novadā atradīsies uzņēmumam vajadzīgie speciālisti.

Plānots attīstīt rūpniecisko ražošanu, tiks būvēts viens vai divi ražošanas korpusi.

Savukārt Mālpils novada domes izpilddirektors Agris Bukovskis portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja, ka uzņēmums pie novada domes ar ideju attīstīt ražošanu vērsās šovasar, un gala rezultāta tika pieņemts lēmums iznomāt  SIA "Orions Siltums" zemi Rūpniecības ielā 9 rūpnieciskās ražošanas vajadzībām.

Uzņēmums "Orions Siltums" ar centrālapkures radiatoru un apkures katlu ražošanu nodarbojas kopš 1992. gada. "Orions Siltums" ir pašmāju uzņēmums, kas pērn strādāja ar 203,6 tūkstošu eiro lielu apgrozījumu un 88,2 tūkstošu eiro lielu peļņu, liecina kompānijas gada pārskats datubāzē "Lursoft".