05.09.2013 07:27

Apstrīdēts "Getliņu" konkursa daudzmiljonu rūpnīcas projekta konkursa rezultāts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Apstrīdēts "Getliņu" konkursa daudzmiljonu rūpnīcas projekta konkursa rezultāts Krišjānis Grantiņš

Atkritumu apsaimniekošanas grupa "Eco Baltia" iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" organizēto konkursu "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai".

"Eco Baltia" padomes priekšsēdētājs Māris Simanovičs norāda, ka sūdzības saturu veido divi punkti, no kuriem viens ir par to, ka konkursā izskatīšanā netika pieņemts "Eco Baltia" piederošo uzņēmumu SIA "Eco Baltia Vide" un SIA "Eko Reverss" kā personu apvienības piedāvājums, bet otrais sūdzības punkts ir par konkursa rezultātiem, raksta biznesa portāls "Nozare.lv".

"Eco Baltia" sūdzībā par konkursu teikts, ka "Eco Baltia" lūdz aizliegt "Getliņi Eko" slēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju "Vides pakalpojumu grupa", lūdz uzdot "Getliņi Eko" atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus, kā arī pārtraukt iepirkuma procedūru.

"Sūdzība par konkursa rezultātiem balstīta uz faktu, ka situācijā, kad tikai viens pretendents ir atbilstošs nolikuma prasībām, iepirkums bija jāizbeidz, jo tas norāda, ka nolikumā iekļautās prasības ir nepamatotas. Papildus tam arī visi trīs pretendenti ir savstarpēji saistīti, un, visticamāk, pārējie piedāvājumi tika iesniegti, lai radītu fikciju, ka šis konkurss ir taisnīgs un tajā ir daudz pretendentu," uzsver M. Simanovičs.

Savukārt "Getliņi Eko" organizēto konkursa "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" komisijas priekšsēdētājs Edgars Atlācis uzskata, ka tas ir vai nu "Eco Baltia" mēģinājums ietekmēt IUB, vai arī "Eco Baltia" pārstāvju nekompetence.

E. Atlācis skaidro, ka, viņaprāt, "Eco Baltia" prasība pārtraukt iepirkumu ir nepamatota, jo nebija tā, ka konkursa prasībām atbilstu tikai viens uzņēmums. ""Vides pakalpojumu grupa" tika izvēlēta, jo šis pretendents atbilda konkursa nolikumam. Savukārt pārējiem pretendentiem - AS "Daugavpils specializētais ATU" un SIA "Ekodoktrīna" – bija daži tehniski piedāvājuma trūkumi, ko nevaru atklāt."

Savukārt jautāts, vai "Eco Baltia" iesniegtā sūdzība varētu aizkavēt "Getliņi Eko" līguma noslēgšanu ar konkursa uzvarētāju, E. Atlācis uzsver – kamēr sūdzība nav izskatīta, līgumu slēgt nevar. Viņš arī piebilst, ka IUB sūdzība ir jāizskata viena mēneša laikā.

Ja to atzīs par nepamatotu, tad "Getliņi Eko" varēs slēgt līgumu ar "Vides pakalpojumu grupu", bet, ja sūdzība tiks atzīta par pamatotu, tad līgumu slēgt nedrīkstēs.

Kā ziņots, atkritumu apsaimniekotājas SIA "Getliņi Eko" organizētajā konkursā "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" par uzvarētāju kļuvusi atkritumu apsaimniekotāja SIA "Vides pakalpojumu grupa", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.