25.07.2013 09:48

Zināmi "Getliņu" atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības pretendenti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Atkritumu apsaimniekotājas SIA "Getliņi Eko" konkursam "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" pieteikumus iesniegusi SIA "Ekodoktorīna", AS "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmums" un SIA "Vides pakalpojumu grupa".

Vismazāko projekta īstenošanas summu piedāvā "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmums", kura piedāvājumā norādīts, ka vienas tonnas sadzīves atkritumu sagatavošana noglabāšanai izmaksās 5,62 latus, bet kopējā piedāvātā līguma summa ir 16,86 miljoni latu, vēsta LETA.

Nākamais lētākais piedāvājums ir "Vides pakalpojumu grupai", kas vienu tonnu atkritumu plāno sagatavot par 6,66 latiem. Kopējā visa projekta summa ir 19,98 miljoni latu. Savukārt uzņēmums "Ekodoktorīna" vienu tonnu piedāvā sagatavot noglabāšanai par 10,54 latiem, bet kopējā projekta summa ir 31,62 miljoni latu, kas salīdzinājumā ar "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmuma" piedāvājumu ir teju divas reizes lielāka. Uzvarētājs šajā konkursā vēl nav noskaidrots. Tālāk iepirkuma komisija izskatīs visus atlases dokumentus, tehniskos un finanšu piedāvājumus, apliecinājumus, kā arī citas formalitātes.

Kā ziņots, konkurss "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" tika izsludināts pērn 21. decembrī un tā termiņš ir ticis pagarināts trīs reizes.

SIA "Getliņi Eko" nodarbojas ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Stopiņu novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 213 505 lati. "Getliņi Eko" Rīgas pilsētas pašvaldībai pieder 97,92 % kapitāla daļu, bet Stopiņu novada domei – 2,08 % kapitāla daļu.

Iepriekš:
Konkursam par atkritumu šķirošanas rūpnīcas celtniecību Getliņos iesniegti trīs piedāvājumi