13.05.2013 19:25

Dienvidu iela 3/2 Salaspilī – pieredze, no kuras vērts mācīties

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dienvidu iela 3/2 Salaspilī – pieredze, no kuras vērts mācīties www.maps.google.com

"Šobrīd jau var teikt droši, ka maksa par apkuri ir samazinājusies gandrīz par 50 %. Sevišķi to jūt ziemas mēnešos. Jo dārgāka apkure, jo lielāka ekonomija mūsu mājas iedzīvotājiem," uzsver Dienvidu ielas nama siltināšanas iniciatore Rita Skolmeistare.

"Rēķinām, ka pēc desmit gadiem būsim "pa nullēm", bet pēc tam jau ieguldījumi siltināšanā sāks atmaksāties. Kredītsaistības mēnesī ir vidēji 15 lati no dzīvokļa, bet jāņem vērā, ka tajā pašā laikā par apkuri vairs nemaksājam vis, piemēram, 80 latus, bet gan vien 40. Jo aukstāka ziema, jo ātrāk ieguldījumi atmaksāsies."

Viņa norāda, ka mikroklimats siltinātajā ēkā ir ļoti labs: "Šoziem temperatūra visos dzīvokļos bija 21 grāds. Pirms tam gala dzīvokļos bija vien 14 grādu, bet vidus dzīvokļos – 25, bija jākurina, jo sala nost. Pelējuma mājā (arī 1. stāva dzīvokļos) nav. Tur, kur pelējums bija, tas šobrīd ir pazudis."

"Domāju, ka lielākā daļa iedzīvotāju ar veikto siltināšanu ir apmierināti. Ja mājā ir klusums, tātad cilvēki ir apmierināti. Pagājušajā gadā pirms nosiltināšanas pie mūsu durvīm gan bieži zvanīja un pārsvarā sūdzējās par lielajiem rēķiniem. Šogad ir klusums. Gala dzīvokļu, kur iedzīvotāji sala, kā arī 1. stāva dzīvokļu iemītnieki, ir apmierināti. Galvenais, ka siltumu var regulēt. Uzskatu, ka mūsu pūles ir attaisnojušās un ka visi mājas iedzīvotāji būs apmierināti arī turpmāk."

Iepriekš:
Siltinātā kaimiņu mājā Salaspilī par apkuri jāmaksā divreiz mazāk