10.08.2012 09:30

Dāsnās braukšanas atlaides Jūrmalai izmaksās nepilnus 200 000 latu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dāsnās braukšanas atlaides Jūrmalai izmaksās nepilnus 200 000 latu www.foto.delfi.lv

Ievērojami paplašinot personu loku, kas Jūrmalas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas, Jūrmalas domei šogad papildus būs nepieciešami 46 000 latu, bet nākamgad vēl 140 000 latu.

Sabiedriskā transporta pārvadājumus Jūrmalā veic SIA "Autobusu parks Jūrmala SV". 2011. gadā uzņēmums pārvadājis divi miljonus pasažieru. Aprēķini un prognozes liecina, ka arī šogad šis skaitlis varētu būt aptuveni tādās pašās robežās, informē domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.


Jūrmalnieki pilsētas maršrutu tīkla autobusos par biļeti maksā 50 santīmus, un 2011. gadā ieņēmumi no biļešu tirdzniecības pārvadātājam bija 600 000 latu. Ievērojami lielākus ieņēmumus uzņēmums guvis no valsts un pašvaldības dotācijām - pērn pašvaldības kopējā kompensācija pārvadātājam bija 730 000 latu, tajā skaitā pašvaldības atvieglojumi 180 000 latu un valsts noteiktie atvieglojumi - 61 000 latu.

Jau ziņots, Jūrmalas pilsētas domē šonedēļ nolemts, ka jau no 1. septembra sabiedriskajā transportā bez maksas varēs vizināties arī visi skolēni un studenti, kuri mācās izglītības iestādēs Jūrmalā, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas, kā arī visi Jūrmalā deklarētie pensionāri, trešās grupas invalīdi, bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri atrodas aizbildnībā, dzīvo audžuģimenēs vai bērnu aprūpes iestādēs. Šiem grozījumiem pašvaldības saistošajos noteikumos gan vēl nepieciešams Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vērtējums un akcepts.

Savukārt skolēni un studenti, kuriem ir deklarēta dzīvesvieta Jūrmalā, bet viņi mācās izglītības iestādēs citās pašvaldībās, varēs iegādāties mēneša braukšanas karti Jūrmalas pilsētas autobusu maršrutu tīklā ar 50 procentu atlaidi.

Pašvaldība prognozē, ka šo zaudējumu kompensēšanai uzņēmumam no šā gada septembra līdz gada beigām papildus varētu būt nepieciešami 46 000 latu, bet nākamgad prognozētā pašvaldības kompensācija pārvadātājam var palielināties par 140 000 latu, sasniedzot 870 000 latu.

Līdz šim bez maksas Jūrmalas pilsētas autobusu maršrutu tīklā varēja braukt tikai bērni līdz sešu gadu vecumam, politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki, kā arī Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieki dienesta pienākumu pildīšanas laikā, ja viņi ir formastērpā, vēsta LETA.