09.08.2012 15:09

Pensionāri, skolēni un studenti Jūrmalā turpmāk brauks bez maksas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Iespējams, nākamajā gadā gaidāmās pašvaldību vēlēšanas darījušas dāsnas Jūrmalas domes deputātu sirdis, kuri 9. augusta domes sēdē lēma, ka pensionāri, skolēni un studenti varēs bez maksas braukt sabiedriskajā transportā.

Jaunās normas paredz, ka visi skolēni un studenti, kuri mācās izglītības iestādēs Jūrmalā, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas, kā arī visi Jūrmalā deklarētie pensionāri, trešās grupas invalīdi, bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri atrodas aizbildnībā, dzīvo audžuģimenēs vai bērnu aprūpes iestādēs, pilsētas autobusu tīkla maršrutos varēs braukt bez maksas.


Savukārt skolēni un studenti, kuriem ir deklarēta dzīvesvieta Jūrmalā, bet viņi mācās izglītības iestādēs citās pašvaldībās, varēs iegādāties mēneša braukšanas karti Jūrmalas pilsētas autobusu maršrutu tīklā ar 50 procentu atlaidi.

"Piešķirtās braukšanas maksas atlaides sniedz vairāk atvieglojumu iedzīvotājiem, nekā tas bija līdz šim, un paplašina atlaižu saņēmēju loku. Tādējādi pašvaldība rūpējas par tām iedzīvotāju grupām, kas pašreizējā ekonomiskajā situācijā ir mazāk aizsargātas," atzīmē Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (Centriskā partija Latvijas zemnieku savienība", "Kristīgi demokrātiskā savienība", partija "LPP/LC").

Tāpat kā līdz šim Jūrmalas pilsētas autobusu maršrutu tīklā bez maksas varēs braukt arī bērni līdz sešu gadu vecumam, politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki, kā arī Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieki dienesta pienākumu pildīšanas laikā, ja viņi ir formastērpā.

Braukšanas maksas atvieglojumus Jūrmalā plānots ieviest jau no šī gada pirmā septembra, vēsta portāls "Jūrmala.lv".