01.08.2012 11:29

Baložos stājies spēkā jaunais ūdensapgādes tarifs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baložos stājies spēkā jaunais ūdensapgādes tarifs arhīvs

Šodien stājas spēkā jaunie SIA "Baložu komunālā saimniecība" ūdensapgādes pakalpojumu tarifi - 49 santīmi par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Līdz šim uzņēmums Ķekavas novada Baložu pilsētā piemēroja atšķirīgus ūdensapgādes pakalpojumu tarifus - pilsētas daļā "Titurga" spēkā bija 2007. gadā noteiktais tarifs - 49 santīmi par kubikmetru bez PVN , bet pilsētas daļā "Vecie Baloži" 2005. gadā noteiktais tarifs - 16 santīmi par kubikmetru bez PVN, raksta LETA.


Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs Baložu pilsētā, kas ir noteikts 61 santīms par kubikmetru bez PVN, netiek mainīts.

Kā iepriekš portālam "Apriņķis.lv" skaidroja uzņēmuma valdes locekle Olita Krastiņa, līdz ar jaunajām izmaiņām tiek paredzēts, ka abās pilsētas daļās ūdensapgādes tarifs tiks izlīdzināts, un tas būs jau minētie 49 santīmi bez PVN. Tātad Titurgā nekas nemainīsies, bet Veco Baložu rajonā tas palielināsies.

Tarifu projekta izskatīšanas gaitā pēc regulatora pieprasījuma SIA "Baložu komunālā saimniecība" precizēja atsevišķu izmaksu posteņus - tika precizētas remontu, personāla, materiālu, nodokļu un kredīta procentu maksājumu un pamatsummas atmaksas izmaksas, taču precizējumi aprēķinā iegūto ūdensapgādes pakalpojumu tarifu salīdzinājumā ar iesniegto projektu nemainīja.

Apstiprinātais "Baložu komunālās saimniecības" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs noteikts tādā apmērā, lai segtu uzņēmuma sniegtā pakalpojuma izmaksas. Ja mainās tarifu ietekmējošie faktori, regulators var ierosināt tarifa pārskatīšanu un atcelt lēmumu.

Uzņēmuma īpašnieks ir Ķekavas novada pašvaldība. Komersants sniedz ūdenssaimniecības, siltumapgādes, elektroapgādes, nekustamo īpašumu pārvaldīšanas, sadzīves atkritumu savākšanas un transportēšanas, teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas un citus pakalpojumus.

No 2008. gada Baložu pilsētā ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu tiek realizēts ūdenssaimniecības modernizācijas projekts, un tā ietvaros ir uzbūvēta atdzelžošanas stacija, izveidoti jauni artēziskie urbumi un rekonstruēti vecie ūdensapgādes tīkli, ievērojami uzlabota ūdens kvalitāte. Līdztekus projektam par komersanta līdzekļiem ir veikti arī citi papildu ūdenssaimniecības uzlabošanas darbi. No šā gada vidus komersants vairs neiepērk ūdeni no SIA "Rīgas ūdens" un visā Baložu pilsētā piegādā "Baložu komunālās saimniecības" saražotu ūdeni.

Iepriekš:
Baložos uzlabo ūdens kvalitāti, vienā pilsētas daļā tarifs pieaugs