10.07.2012 13:30

Baložos sācis darboties jauns atkritumu apsaimniekotājs; aicina iedzīvotājus slēgt līgumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baložos sācis darboties jauns atkritumu apsaimniekotājs; aicina iedzīvotājus slēgt līgumus www.foto.delfi.lv

No 1. jūlija Baložu pilsētā atkritumu izvešanu veic uzņēmums "Ragn-Sells".

Jau ziņots, ka Baložu komunālā saimniecība līgumu ar šo uzņēmumu noslēdza jau martā. SIA "Baložu komunālā saimniecība" (BKS) pateicas visiem tiem Baložu pilsētas iedzīvotājiem, kuri aktīvi nākuši un slēguši līgumus par atkritumu apsaimniekošanu, tā iesaistoties atkritumu apsaimniekošanā Baložu pilsētā, veicinot tās sakoptību un spodrinot pilsētas tēlu.

Taču ne visi iedzīvotāji ir bijuši tik apzinīgi, jo viena ceturtā daļa Baložu pilsētas nekustamo īpašumu īpašnieku vēl nav noslēguši līgumu par atkritumu apsaimniekošanu. BKS skaidro, ka līgums par atkritumu apsaimniekošanu tiek uzskatīts par noslēgtu tikai tad, kad tā viens eksemplārs, aizpildīts un parakstīts, tiek atgriezts uzņēmumam. Līdz ar to arī pakalpojuma sniegšana tiek nodrošināta tikai tām fiziskām un juridiskām personām, ar kurām noslēgts līgums par atkritumu apsaimniekošanu.

Tāpēc BKS aicina tos iedzīvotājus – nekustamā īpašuma īpašniekus, kuri nav noslēguši līgumu par atkritumu apsaimniekošanu, – vai nu atdot BKS aizpildītu un parakstītu viena līguma eksemplāru, ja šis līgums apmierina, vai arī ierasties uzņēmumā personīgi (arī tad, ja līgums par atkritumu apsaimniekošanu nav saņemts) un noslēgt līgumu.

Ar aktualizēto atkritumu izvešanas grafiku, BKS darba laikiem un citu aktuālo informāciju iedzīvotāji var iepazīties arī uzņēmuma interneta vietnē www.sia-bks.lv. Taču BKS atgādina, ka atkritumu izvešana tiek veikta tikai ar priekšapmaksu.

BKS informē, ka papildus ir arī pieejami marķēti atkritumu maisi (100 litru). Izmantojot šos maisus, nav jāmaksā vairāk par papildu atkritumu izvešanu, jo to cenā jau iekļauta izvešana. Marķētos atkritumu maisus var iegādāties BKS kasēs. Uzņēmums uzsver, ka šie marķētie atkritumu maisi paredzēti papildu atkritumu savākšanai, bet ikdienā atkritumu apsaimniekošana notiek, izmantojot atkritumu konteinerus.

Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji var ierasties uzņēmumā apmeklētāju pieņemšanas laikā – pirmdienās plkst. 17.00–19.00 vai BKS darba laikā zvanīt pa informatīvo tālruni 29720976.

Iepriekš:
Baložu iedzīvotājiem par atkritumu izvešanu jāmaksā avansā