19.06.2012 15:30

Baložu iedzīvotājiem par atkritumu izvešanu jāmaksā avansā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baložu iedzīvotājiem par atkritumu izvešanu jāmaksā avansā arhīvs

Līdz 1. jūlijam visiem Ķekavas novada Baložu iedzīvotājiem un uzņēmumiem jāpārslēdz līgums par atkritumu izvešanu. Par pirmajiem trim mēnešiem jāmaksā avansā, ja ne - draud ieaugšana atkritumos.

Kā vēsta Ķekavas novada domes interneta mājaslapā ievietotā informācija, uzņēmumiem līgums jāslēdz tieši ar atkritumu apsaimniekotāju SIA "Ragn – Sells", savukārt iedzīvotājiem ar starpnieku - SIA "Baložu komunālā saimniecība".


Priekšapmaksas rēķinu par pirmajiem trīs mēnešiem, proti, 2012. gada trešo ceturksni, jāapmaksā līdz 30. jūnijam, norāda pašvaldība. SIA "Baložu komunālā saimniecība" informē, ka atkritumu izvešana tiek veikta tikai ar priekšapmaksu. Ja maksājums nav veikts – atkritumu savākšana nenotiek.

Tāpat tiem Baložu iedzīvotājiem un uzņēmumiem, kuriem līgumā nebūs norādīts e-pasts, turpmāk rēķini tiks sūtīti pa pastu. Tādēļ izmaksām vēl jāpieskaita Ls 1,20 un PVN par rēķina sagatavošanu papīra formātā. Šāda obligātā prasība varētu padarīt vēl plānākus pensionāru maciņus, jo liela daļa no tiem ar internetu apieties neprot.

Jāpiebilst, ka Baložos standarta izvešanas grafiks ir vienreiz 14 dienās, minimālais izvešanas grafiks ir vienreiz 28 dienās, maksimālais izvešanas biežums - vienreiz septiņās dienās Citādāk ir vasarnīcu iemītniekiem. Minimālais izvešanas skaits vasarnīcām sešas reizes gadā.

Saskaņā ar šī gada 1. marta Iepirkumu komisijas sēdes lēmumu SIA "Ragn-Sells" tika atzīta par uzvarētāju atklātā konkursā "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Baložu pilsētas administratīvajā teritorijā, Ķekavas novadā". Uzņēmuma piedāvātai tarifs - Ls 2,92 par kubikmetru.