26.06.2012 16:00

Murjāņiem un Siguldas kamaniņu trasei atvēl vairāk nekā pusmiljonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Murjāņiem un Siguldas kamaniņu trasei atvēl vairāk nekā pusmiljonu arhīvs

Valdība otrdien nolēma Murjāņu Sporta ģimnāzijas un Siguldas bobsleja trases remontam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt vairāk nekā pusmiljonu latu.

Lai nodrošinātu Sējas novadā esošās Murjāņu sporta ģimnāzijas (MSĢ) gatavību 2012./2013. mācību gada uzsākšanai, valdība uzdeva Finanšu ministrijai (FM) no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošajai izglītības iestādei 263 025 latus, ziņo aģentūra LETA.


Apkures sistēmas rekonstrukcijai paredzēti 218 284 lati, bet ventilācijas sistēmas izveidei un atsevišķu tehnoloģisko iekārtu, kā arī inventāra iegādei virtuves un ēdnīcas blokiem paredzēti 36 300 lati. Savukārt jumta rekonstrukcijai un atsevišķu remontdarbu veikšanai MSĢ struktūrvienībā - specializētajā airēšanas sporta skolā Jūrmalā - piešķirti 8 441 lats.

Vēl valdība uzdeva IZM, iesniedzot Finanšu ministrijā priekšlikumus papildu pieprasījumiem grozījumi valsts budžeta likumā, paredzēt valsts budžeta programmā "Sports" Murjāņu sporta ģimnāzijai papildu finansējumu 118 600 latu apmērā.

No šīs summas 72 600 lati paredzēti ģimnāzijas ēku kompleksa rekonstrukcijas un renovācijas projektā plānoto esošo apjomu rekonstrukcijas projekta izstrādei, bet vēl 46 000 lati – ģimnāzijas darbības nodrošināšanai un šā gada otrajā pusgadā nepieciešamo preču un pakalpojumu iegādei, tostarp, lai norēķinātos ar kreditoriem.

FM arī būs jāpiešķir IZM no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem līdz 200 000 latu pārskaitīšanai SIA "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"".

Līdz 50 000 latu paredzēti, lai nodrošinātu bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" rekonstrukcijas projekta izstrādi, savukārt vēl līdz 150 000 latu paredzēti, lai nodrošinātu neatliekamo pasākumu īstenošanu trases drošības uzlabošanai. Šī nauda tiks piešķirta pēc tam, kad FM būs saskaņots IZM līdzekļu pieprasījums un "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" veikusi attiecīgas iepirkuma procedūras.

Tāpat valdība uzdeva IZM, iesniedzot FM priekšlikumus prioritārajiem pasākumiem 2013. gada budžeta projektam, paredzēt bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" rekonstrukcijas projekta īstenošanai nepieciešamo finanšu līdzekļu apmēru valsts budžeta programmas "Sports" apakšprogrammā "Sporta būves" 2013. un 2014. gadā.

2013. un 2014.gada valsts budžetā bobsleja un kamaniņu trasei "Sigulda" ir jāparedz pa 650 000 latiem katru gadu.

Iepriekš:
Murjāņi gaida piecus miljonus latu sporta kompleksa atjaunošanai
Līdzekļus Siguldas trases modernizācijai ieplānos 2013. un 2014. gada valsts budžetā