08.05.2012 15:33

Murjāņi gaida piecus miljonus latu sporta kompleksa atjaunošanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Murjāņi gaida piecus miljonus latu sporta kompleksa atjaunošanai Raivis Bahšteins

Murjāņu sporta ģimnāzija (MSĢ) pēc iespējas ātrāk cer sagaidīt valdības lēmumu par apmēram septiņu miljonu eiro (4 919 600 latu) piešķiršanu nepieciešamajiem būvniecības darbiem sporta kompleksa atjaunošanai un sakārtošanai.

Šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē MSĢ direktors Ēvalds Goba prezentēja atbildīgās darba grupas vīziju par nepieciešamajiem būvniecības darbiem. Paredzēts, ka galvenie darbi norisināsies no 2013. līdz 2015. gadam. Sporta kompleksā tiks uzcelta jauna volejbola spēlei domāta būve, vēsta aģentūra LETA.


Pēc MSĢ atjaunošanas tur varēs pastāvīgi mācīties 150 bērni, bet kopumā ģimnāzija būs spējīga uzņemt vairāk nekā 200 audzēkņu. Šāds sporta komplekss Latvijā ir jāsaglabā, jo "visā Eiropā un pasaulē" darbojas sporta centri jauniešiem, akcentēja Goba.

Viņš skaidroja, ka esošajiem un topošajiem profesionālajiem sportistiem nepietiek ar vienu treniņu dienā, jo viņiem tie ir nepieciešami divreiz biežāk - šādu iespēju vislabāk var nodrošināt ģimnāzija. MSĢ ir vieta, kur audzēkņiem visa gada garumā notiek mācības pēc individuāla plāna, arī eksāmenu kārošanai tiek izveidota speciāla komisija.

Tāpat Goba skaidroja, ka, piemēram, ēdināšanas komplekss vairs neatbilst prasībām un pastāv iespēja, ka tas tiks slēgts maija otrajā pusē. Ģimnāzija gan centīsies veikt uzlabojumus, lai no šāda scenārija būtu iespējams izvairīties.

Problēmas sagādā arī kurtuve, kurai jau trīs gadus nav kārtīga jumta, bet tā vietā atrodas plēve.

MSĢ siltuma parādu un nepieciešamo preču iepirkumu dēļ aprīlī ir nonākusi 25 000 latu lietos "mīnusos". Saskaņā ar direktora aprēķiniem, ģimnāzijas budžetā būtu nepieciešams pieaugums par 30%, lai segtu pamatizdevumus.

Saeimas deputāti sēdes laikā interesējās par potenciālo audzēkņu skaitu, par kompleksa ceļu segumu un drēbju žāvēšanas iespējām, kas sportistiem ir būtisks jautājums.