14.06.2012 17:27

Mālpils mērs: Lētāk nopirkt jaunus dzīvokļus, nekā atjaunot Upmalu graustu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils mērs: Lētāk nopirkt jaunus dzīvokļus, nekā atjaunot Upmalu graustu Krišjānis Grantiņš

Maijā Mālpils novada Upmalu ciema iedzīvotāji, kuru daudzdzīvokļu ēka pagājušā gada oktobrī cieta sprādzienā, lūguši valdības finansiālu palīdzību ēkas atjaunošanai.

Iedzīvotāji Ministru kabinetam un Saeimai nosūtījuši vēstuli, kurā izklāstītas finansiālās izmaksas mājas pilnīgas vai daļējas atjaunošanas gadījumā.

Iedzīvotāji izšķīrušies, ka vēlas namu atjaunot, taču pašiem tik lieli finanšu līdzekļi nav pieejami. Pēc atbildes saņemšanas no valdības tiks organizēta nākamā iedzīvotāju sapulce.

Tikmēr Mālpils novada domes priekšsēdētājs (Vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij") uzskata, ka ēkas atjaunošana ir nerentabla, turklāt pašvaldībai līdzekļu šādiem gadījumiem nav. Tādēļ atliek vien gaidīt valdības atbildi, vai tā akceptēs iedzīvotāju vēlmi. Viss viņa komentārs video intervijā:



Iepriekš:
Ekskluzīvi: kā rit dzīve Upmalu gruvešos
Sprādzienā cietušās Mālpils ēkas iedzīvotāji valdībai lūguši piešķirt finansiālu palīdzību

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Mālpilī cūkas varētu būt tuvāk tautai
Mālpils lidlauka cenu krīzes laikā samazina astoņas reizes