21.10.2012 11:11

Pierīgā spodrina vēsturi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kamēr turīgākie un ietekmīgākie Latvijas iedzīvotāji nevar izlemt, kāpēc datorsistēma izvēlējusies tieši tos cilvēkus, nevis citus, kuri pelnījuši atgūt Krājbankā ieguldīto naudu, un aizvien karstāka paliek cīņa starp dzīves pieredzes bagāto Ventspils mēru Lembergu un apņēmīgo ministru Sprūdžu, Pierīgā notikuši nudien iepriecinoši notikumi.

Jau šo piektdienu durvis vēra ilgi gaidītais un lolotais Carnikavas novadpētniecības centrs Gaujas krastā. Te jau senatnē uzturējušies un strādājuši zvejnieki, tāpēc labāku vietu muzejam grūti iedomāties. Ievērojamu artavu, sarūpējot muzejam gan taustāmus, gan klausāmus eksponātus, ieguldījuši Nēģu karalistes iedzīvotāji.

Lai gan neierasti vietai, patiesi sirsnīgu un priecīgu mirkli Ulbrokas kapos piedzīvoja Stopiņu novada iedzīvotāji: senatnīgā, neparasti proporcionāli būvētā guļbūves kapliča nu ieguvusi citu vērtību – kļuvusi par kultūrvēsturisku pieminekli. Šis ir pirmais, bet ne pēdējais valsts atzītais kultūrvēsturiskais piemineklis novadā, cits citam vēlēja novada iedzīvotāji.

Patīkamu pārsteigumu sagādājis arī kāds objekts, kurš no RAA redzesloka nepazūd gadiem, – beidzot sperts pirmais solis, lai norobežotu bīstamo Cekules munīcijas noliktavu – tajā izvietotas brīdinājuma zīmes. Lai gan žogs, iespējams, būtu efektīvāks drošības līdzeklis, arī šis ir labāk nekā nekas. Lai izvairītos no negadījumiem un traumām, te abpusēja sapratne lieti noderēs.

Runājot par veselību, šķiet, jautājums: "Kā tev – vesels?", iespējams, ir visbiežāk dzirdētais šoruden. Lielisku recepti, kā cīnīties ar uzbāzīgajiem vīrusiem, iesaka Carnikavas pamatskolas Labākā skolotāja Sintija Babrovska – nemitīgi nedomāt par vīrusiem, bet tā vietā izvēlēties domāt pozitīvas un gaišas domas. Kāds teiks – jā, jā, tad jau neviens neslimotu. Bet varbūt tomēr ir vērts pamēģināt vienu dienu aizmirst visas dusmas, likstas un raizes. Nokarot degunu, var palaist garām daudz siltu, spožu saules staru.