04.06.2013 17:20

Mārupieši uzreiz aiz "ZZ čempionāta" laureātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupieši uzreiz aiz "ZZ čempionāta" laureātiem Mārupes vidusskola

"Arēnā "Rīga"" notikušajā Latvijā skolēnu sporta un prāta spēļu lielajā finālā 4.–5. klašu grupā Mārupes vidusskolas 5.a klases skolēni gandrīz 60 komandu konkurencē ierindojušies ceturtajā vietā.

Finālā dalībniekiem – gandrīz pieciem tūkstošiem skolēnu no visas Latvijas – bija jāpierāda sava erudīcija un spēks pusotrā desmitā pārbaudījumu. Katrā uzdevumā varēja nopelnīt noteiktu punktu skaitu, un uzvarētājus noteica, summējot šos punktus.

Jaunākajā 4.–5. klašu grupā Mārupes vidusskolas 5.a klasei (skolotāja Lidija Lipaja-Ļaudama) tikai mazliet pietrūka, lai iekļūtu labāko trijniekā un nopelnītu kādu no galvenajām balvām – "CTM" velosipēdus visai klasei, "Samsung" mobilos viedtelefonus vai biļetes uz popmūzikas dīvas Lana Del Ray koncertu. Mārupieši, kuri iepriekš Rīgas pusfinālā bija izcīnījuši otro vietu, bija spiesti samierināties ar ceturto vietu.

Pirmo vietu šajā grupā izcīnīja Ogres sākumskolas 5.a klase, otro – Bauskas sākumskolas 5.s klase un trešo – Mežciema pamatskolas 5.b klase.

Vecākajā 10.–11. klašu grupā, kurā uzvarēja Valmieras Valsts ģimnāzijas 10.a klases skolēni, no Pierīgas mācību iestādēm sekmīgākie bija Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.c klases audzēkņi, kuri ieņēma 11. vietu, bet divas vietas zemāk bija viņu skolas biedri no 10.a klases.

Savukārt 6.–8. klašu grupā, kurā uzvarēja Rīgas 84. vidusskolas 8.c klase, 17. vietā ierindojās Siguldas pilsētas vidusskolas 7. klase un 18. vietā – Babītes vidusskolas 8.a klase.

Līdz ar skolēnu fināla sacensībām, pie "Arēnas "Rīga"" notika virkne citu aktivitāšu – uzstājās grupas "PeR", "Musiqq" un dīdžeji, ikvienam bija iespēja izmēģināt prāta spējas zinātkāres centros, kā arī satikt pasaules un Eiropas labākos robotu meistarus no Rīgas, vērot izcilāko snovbordistu trikus uz īsta sniega un Eiropas skrituļslidošanas čempiona Nila Jansona lēcienu pāri trim automašīnām un baudīt daudz citu izklaidējošu aktivitāšu.

"Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis" "ZZ čempionātu" rīkoja jau septīto gadu.