29.05.2013 15:31

Pierīgas riteņbraucēji min pedāļus arī Madonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Starp daudzajām velosacensībām nedēļas nogalē Pierīgas novados ievērojams skaits riteņbraukšanas cienītāju mēroja ceļu uz Madonu, kur notika "Trek" kausa izcīņas trešais posms kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratonā.

Galvenajā 40 kilometru distancē par uzvarētāju, trasē pavadot stundu, 43 minūtes un astoņas sekundes, kļuva Dmitrijs Sorokins no "Rietumu Delfin" komandas. Piektais divas minūtes un 20 sekundes vēlāk finišēja mārupietis Rihards Bartuševičs ("Trek DPA"), un viņš par nepilnu sekundi un vienu pozīciju apsteidza ādažnieku Normundu Zviedri ("ZZK").

R. Bartuševičs ieņēma otro vietu 20 gadus veco vecuma grupā, tikai sekundi zaudējot Laurim Purniņam, bet N. Zviedris bija labākais V40 grupā. Piekto vietu V30 grupā ieņēma baldonietis Edgars Brigmanis, bet starp dāmām izturīgākā bija "Trek DPA" pārstāve ikšķiliete Madara Platace. Absolūtajā kopvērtējumā viņai 43. vieta (2.11:31).

Pusmaratonā jeb 20 kilometru braucienā starp daiļā dzimuma pārstāvēm pirmo vietu izcīnīja 15 gadus vecā Ķekavas novada sporta skolas audzēkne Krista Ratniece (1.17:42). Ceturto vietu ieņēma salaspiliete Dace Kalverša, bet starp jaunietēm S12 vecuma grupā otro vietu ieņēma ikšķiliete Luīze Opolā.

Bērnu sacensībās pašu jaunāko dalībnieku konkurencē (2007. g. dz. un jaunāki) laureātu vidū bija Nikola Bunde no Siguldas.