27.05.2013 15:24

"Olaines apļos" ašāki viesi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vairāk nekā divarpus simti skrējēju piedalījās krosa skriešanas sacensībās, kas otro gadu pēc kārtas pilsētas svētku ietvaros notika Olaines Mežaparkā.

Rīkotāji piedāvā trīs distances – 5 km, 7 km un 10 km, kā arī 5 km nūjošanas distanci, bet pašiem mazākajiem dalībniekiem – un tādu bija vairāk nekā simts – bija izveidota 300, 600 un 800 metru distance Mežaparka teritorijā.

Olainieši izrādījās visai "viesmīlīgi" un uzvaras gandrīz visās distancēs un grupās atvēlēja viesiem no citām pilsētām.

Garākajā 10 kilometru distancē pārliecinoši pirmais pēc 35 minūtēm un deviņām sekundēm finišēja rīdzinieks Māris Pakārklis. Viņš apsteidza Pēteri Cābuli no Valkas un mājinieku Nauri Aukmani. Labākā no dāmā bija Jolanta Liepiņa, kurai absolūtajā kopvērtējumā augstā piektā vieta (38:37).

Septiņu kilometru skrējienā pirmās trīs vietas vīriem ieguva smiltenietis Kārlis Šteinbriks (24:53), olainietis Jānis Eiduks un rīdzinieks Mareks Meņšikovs, bet starp dāmām pirmā bija Laine Orbidāne. 5 km skriešanas distancē pirmie finišēja Māris Ostelis no Jelgavas (18:00) un ādažniece Jekaterina Kulago, bet 5 km nūjotājiem visātrāk veica Jolanta Brilte.

Trijās vecuma grupās bērniem par uzvarētāju kļuva Toms Kuzmins no Olaines, kā arī Evita Ezera, Karīna Krauze, Sanija Ozola, Pāvels Filatovs un Ričards Sniedze.