24.05.2013 20:47

"Garkalne/Livonia" regbisti iekļūst Latvijas kausa pusfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti iekļūst Latvijas kausa pusfinālā Zigismunds Zālmanis, Nikon

Ceturtdaļfināla spēlē Garkalnes novada klubs atstāj "sausā" ierasti neērtos pretiniekus, pagājušā gada Latvijas kausa finālistus komandas "Kalve".

Pamatu uzvarai "Livonia" komanda ielika pirmajā puslaikā, pateicoties lieliskais kluba šīs sezonas jaunpienācēja Kristapa Bērziņa spēlei. Pirmajās 20 minūtēs viņš realizēja divus grūtus soda sitienus (otro – no laukuma centra), bet 34. minūtē pēc individuāla centiena veica pirmo piezemējumu un pēc tam arī realizācijas sitienu – 13:0.

Drīz pēc pārtraukuma garkalniešiem izdevās vēl viens piezemējums, Bērziņš veica realizācijas sitienu, un jau 20:0. Pēdējās 15 minūtēs iniciatīva piederēja "Kalves" regbistiem. Taču, lai gan rīdzinieki vairākas reizes bija tuvu punktu guvumam, viņiem neizdevās ne tikai apdraudēt sāncenšu uzvaru, bet arī nopelnīt kaut goda punktus.

Pamatlaika pašās beigās K. Bērziņš veica vēl vienu piezemējumu un arī realizācijas sitienu, panākot gala rezultātu 27:0. Savstarpējās spēlēs "Livonia" regbisti svinēja pirmo uzvaru. "Mēs ļoti labi nospēlējām aizsardzībā, pretiniekiem reālas iespējas tikt pie punktiem nebija, bet mēs izmantojām iespējas gan iesist, gan ienest. Viss sākas ar aizsardzību, ko noturējām," pēc cīņas atzina Kristaps Bērziņš.

Pusfinālā jūlija beigās"Garkalne/Livonia" regbisti spēlēs ar Valmieras kluba "Fēnikss" un Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) ceturtdaļfināla mača uzvarētājiem.