24.05.2013 16:12

Olainē notiks Spēkavīru Čempionu līgas Latvijas posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainē notiks Spēkavīru Čempionu līgas Latvijas posms www.strongmancl.com

Sestdien plkst. 14.00 Olaines 1. vidusskolas sporta stadionā norisināsies Spēkavīru Čempionu līgas ("Strongman Champions League") Latvijas posms, kurā citu dalībnieku vidū būs pieci "World's Strongest Man" sacensību finālisti.

Prestižo sacensību Latvijas posmā varēs redzēt tādus spēkavīrus kā Ervins Katona no Serbijas, Mihails Kokļajevs no Krievijas, Martins Vildauers no Austrijas, zviedrs Johaness Arsjo un Juliuss Hafthors no Īslandes. 14 dalībnieku vidū būs arī pašmāju atlēti – Dainis Zāģeris, Didzis Zariņš, Mareks Leitis un Oskars Martužans, informēja biedrības "Par stipru Latviju" pārstāve Līga Abakuka.

Atlētu sastāvs ir spēcīgs, tāpēc sacensības solās būt spraigas un pārsteigumiem bagātas. Ir cerības, ka Latvijas atlēti varētu pacīnīties par vietu pirmajā trijniekā. Īpaši labi rezultāti tiek gaidīti no latviešu atlēta Daiņa Zāģera, kurš pirms nedēļas notikušajā Serbijas posmā ierindojās trešajā vietā.

Latvijas posmā iekļautie vingrinājumi ir grūti. Pirmais no tiem ir mucu mešana augstumā. 4,50 metru augstai latiņai būs jāpārmet 18, 20, 22, 24, 26, un 28 kg smagas mucas. Otrais vingrinājums būs "vikinga prese", kuras svars ir 165 kg. Šajā vingrinājumā atlētiem būs jācīnās par to, kurš visvairāk reizes spēs pacelt šo smagumu.

Sacensībās būs arī vingrinājums "spēka trepe", kurā pa sešiem pakāpieniem atlēti mēģinās uznest 225, 250 un 275 kg smagus svarus. Atlētiem nāksies griezt 360 kg smagu pulksteni, kur svars ir koncentrēts uz rokām. Būs smagumu turēšana priekšā, kur 12,5 kg tiks turēti katrā rokā uz laiku. Kā sacensību noslēdzošais vingrinājums būs 380 kg stieņa celšana no zemes.

Visi, kurus interesē spēkavīru sports, un tie, kuri vēlas redzēt ko jaunu un nebijušu Latvijā, aicināti doties uz Olaini un atbalstīt Latvijas atlētus.