17.05.2013 15:35

"Nordea" Rīgas maratona rīkotāji aicina nepārvērtēt spēkus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Nordea" Rīgas maratona rīkotāji aicina nepārvērtēt spēkus www.sportlat.lv

Paredzams, ka svētdien plānotā skrējiena laikā Rīgā valdīs pamatīgs karstums, tāpēc organizatori dalībniekus aicina rūpīgi novērtēt savas spējas un nepieciešamības gadījumā nekautrēties un izstāties.

Dalībnieki 10 km un 5 km distancēs startēs attiecīgi plkst. 12.30 un 13.30, kad svelme varētu būt vislielākā un skriet varētu būt visgrūtāk (maratonisti un pusmaratonisti distancē dosies plkst. 8.30).

Maratona rīkotāji snieguši skrējējiem vairākus ieteikumus, kā labāk sagatavoties karstajam laikam: pēdējās dienās pirms starta ievērot mieru, skrējiena laikā valkāt vieglas un gaišas drēbes, padomāt par ierastā skrējiena tempa samazināšanu, vienmērīgi un nepārspīlējot distances gaitā uzņemt ūdeni, izmantot ūdens smidzināšanas punktus, lai atvēsinātos, kā arī nevairīties izmantot medicīnas darbinieku palīdzību trases malā.

"Maratons ir viens no svarīgākajiem pasākumiem pilsētas dzīvē – gan tūrisma jomā, gan arī pilsētnieku veselīga dzīvesveida jautājumos. No personiskās pieredzes varu aicināt skrējējus būt uzmanīgiem un neaizmirst, ka skrējiens ir tikai izklaide. Lai tā arī paliek, jo maratoni notiks arī nākamajā un aiznākamajā gadā," piektdien preses konferencē izteicās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Nordea" Rīgas maratonam četrās distancēs šogad pieteikušies 21 800 skrējēju. Sacensību kopējais balvu fonds ir 18 000 eiro.