17.05.2013 10:28

Pierīgas novadu sporta spēlēs uzvar Ādažu orientieristi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu sporta spēlēs uzvar Ādažu orientieristi Latvijas Orientēšanās federācija

Sacensībās Lilastē piedalījās astoņu novadu komandas, dominēja orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvji.

Komandu vērtējumā labākie izrādījās Ādažu novada orientieristi, kuri guva četras individuālās uzvaras un kopvērtējumā savāca 116 punktus. Par pieciem punktiem no viņiem atpalika Saulkrastu novada komanda, kuras pārstāvji uzvarēja trijās vecuma grupās.

Trešajā vietā ierindojās Mārupes novads (99), tālāk pagājušā gada uzvarētāji Ropaži (98), Olaine (90), Babīte (86), Sēja (84) un Inčukalns (7).

Individuāli labākie tika noteikti piecās vecuma grupās dāmām un kungiem. Jaunākajā grupā (16–29 g. v.) jaunietēm Laura Puķīte no Saulkrastiem sīvā cīņā par deviņām sekundēm apsteidza ādažnieci Lauru Leibomu, bet jauniešiem dubultuzvaru guva saulkrastieši Kārlis Kosmačevs un Jānis Peilāns.

Otrajā grupā (30–39 g. v.) uzvarēja Irita Puķīte no Saulkrastiem un Sergejs Gudzs no Ādažiem, trešajā grupā (40–49 g. v.) – ādažniece Sanita Feldmane un mārupietis Jānis Ozoliņš. Vēl divas uzvaras Ādažu komandas labā izcīnīja Aigars Leiboms (50–59 g. v.) un Ruta Kukka (60 g. v. un vecāki).

Savukārt Olaines novadam pirmo vietu vecākajā grupā vīriem nopelnīja Aleksandrs Peisenieks, bet ceturtajā grupā (50–59 g. v.) dāmām dubultuzvaru svinēja olainietes Ārija Šinke un Antra Gaumiga.

23. maijā visā Latvijā, tostarp Rīgas apkārtnē, ar virkni sacensību tiks atzīmēta Orientēšanās diena, bet Pierīgas novadu sporta spēļu nākamās sacensības paredzētas 25. maijā, kad notiks reģionā tik populārā florbola turnīrs.

Novadu spēļu kopvērtējumā pēc aizvadītām sešām sacensībām vadībā izvirzījušies pagājušā gada uzvarētāji Babītes novada sportisti (90 punktu). Viņiem seko baldonieši (79), saulkrastieši (73), salaspilieši un ropažnieki (pa 58 p.).