16.05.2013 15:18

Pierīgas jaunie vieglatlēti sākuši vasaras sezonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jaunie vieglatlēti sākuši vasaras sezonu arhīvs

Salaspils un Ķekavas sporta skolu, kā arī Carnikavas sporta centra jaunie sportisti aizvadījuši pirmās sacensības stadionos.

Salaspils sporta skolas rīkotajās sacensībās "Salaspils pavasaris" bez mājiniekiem divās vecuma grupās (2004./2005. un 2002./2003. g. dz.) startēja arī viesi no Ķekavas, Carnikavas, Iecavas, Ogres un Aizkraukles.

Jaunākajā grupā pa divām godalgotām vietām izcīnīja salaspilietis Daņila Goļcovs (uzvaras tāllēkšanā un 200 metru skrējienā), carnikavieši Regnārs Ķilpis (pirmā vieta 60 metru skrējienā un otrā tāllēkšanā) un Ernests Krūms (trešās vietas tāllēkšanā un 200 metros), kā arī Mārtiņš Pundiņš no Ķekavas sporta skolas (otrās vietas 60 m un bumbiņas mešanā).

Šajā vecuma grupā meitenēm Viktorija Ziediņa no Salaspils sporta skolas ieņēma otrās vietas bumbiņas mešanā un 200 metru skrējienā, bet pa divām trešajām vietām – viņas komandas biedrenēm Laurai Sindijai Barēnai (60 m un bumbiņas mešanā) un Anastasijai Goļcovai (tāllēkšanā un 200 m). Uzvaru 60 metru skrējienā izcīnīja salaspiliete Anna Simenovska, mājinieki uzvarēja arī jauktās stafetes skrējienā.

Vecākajā grupā no Pierīgas jaunajiem vieglatlētiem veiksmīgākā bija Zane Freimane no Salaspils, kura uzvarēja bumbiņas mešanā un ieņēma otro vietu augstlēkšanā. Carnikavietei Rebekai Japiņai pirmā vieta 200 metru skrējienā un trešā vieta augstlēkšanā, bet salaspilietis Vitālijs Zelmenis guva uzvaru bumbiņas mešanas sacensībās.

Turpat Salaspilī notikušas pavasara vesera mešanas sacensības, kurās trijās vecuma grupās uzvaras izcīnīja vietējās sporta skolas audzēkņi. Eļčins Vorobjovs uzrādīja labāko rezultātu jauniešu grupā (58,71 metrs), Deniss Ivanovs – junioriem (59,00 m), bet Ramils Vorobjovs – zēniem (31,35 m).

Divas sacensības aizvadījušas Ķekavas novada sporta skolas jaunās vesera metējas. Selīna Spūle Aizkraukles novada sporta skolas rīkotajā "Metēju dienā" B vecuma grupā (1998./1999. g. dz.) otro vietu ieņēma Selīna Spūle (46,55 m), bet trešā bija Dace Kolosovska (35,74 m). Dažas dienas vēlāk starptautiskās sacensībās Lietuvas pilsētā Rokišķos Selīna vēlreiz izcīnīja otro vietu (44,82 m).

Olaines pilsētas stadionā šonedēļ notika Salaspils, Olaines un Ķekavas novadu skolu vieglatlētikas sacensības, kurās 34 godalgotas vietas ieguva piecpadsmit Daugmales pamatskolas audzēkņi. Ceturtdien jauniešu vieglatlētikas sacensības paredzētas Siguldas pilsētas stadionā.