15.05.2013 15:37

"ZZ čempionāta" pusfināls: siguldieši pirmie, mārupieši otrie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"ZZ čempionāta" pusfināls: siguldieši pirmie, mārupieši otrie Rīkotāju foto

Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu Rīgas pusfinālā Siguldas pilsētas vidusskolas 7. klases skolēni uzvarējuši 6.–8. klašu grupā, bet Mārupes vidusskolas 5.a izcīnījuši otro vietu 4.–5. klašu grupā un iekļuva finālā, kas notiks 1. jūnijā "Arēnā Rīga".

Kopumā "ZZ čempionāta" pusfinālā bija iekļuvušas 47 Pierīgas skolu klases. Laureātēm labāko desmitniekā kādā no trim grupām Rīgas pusfinālā iekļuva vēl deviņas Pierīgas mācības iestāžu klases.

Jaunākajā 4.–5. klašu grupā piedalījās 42 klases. Par uzvarētājiem, apsteidzot mārupiešus, kļuva Ogres sākumskolas 5.b klases skolēni. Septīto vietu ieņēma Jaunmārupes sākumskolas 5.b klases audzēkņi, bet devītie bija Allažu pamatskolas 5. klases audzēkņi.

6.–8. klašu grupā 39 dalībnieku konkurencē sesto vietu ieņēma Ādažu vidusskolas 8.a klase, septīto – Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.m klase un Mārupes vidusskolas 6.b klase. Savukārt 10.–11. klašu grupā četras no pirmajām divpadsmit vietām ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.c (5.vieta), 10.a (6.), 11.e (9.) un 11.a (12.) klase.

"ZZ čempionāta" Rīgas pusfinālā vēl piedalījās klases no Salaspils, Ikšķiles, Garkalnes, Zvejniekciema, Mālpils, Saulkrastu un Berģu skolām. Jau ziņots, ka Dobelē "ZZ čempionāta" Zemgales reģiona pusfinālā pirmo vietu 6.–8. klašu grupā izcīnīja Ķekavas vidusskolas 8.b klase.

"ZZ čempionāts" ir sacensības starp klasēm visā Latvijā, kurās skolēni pārbauda drosmi, cīņassparu, atjautību, radošumu un klases vienotību. Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles ir tradīcija, kas ik gadus vieno vairāk par 1800 klasēm vai 45 tūkstošus skolēnu no visas Latvijas.