15.05.2013 10:25

Carnikavas petanka spēlētāji uzvar Ukrainā un Lietuvā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No kreisās – Māris, Laura, Ginta un Gatis Miglāni No kreisās – Māris, Laura, Ginta un Gatis Miglāni Krišjānis Grantiņš

Miglānu ģimene pēc sekmīgiem startiem Latvijas mēroga turnīros izcīnījusi pirmās vietas arī starptautiskajās petanka sacensībās.

Latvijas šāgada čempione un dāmu ranga līdere Laura Miglāne izcīnījusi pirmo vietu turnīrā "Sakura 2013" Ukrainas pilsētā Užgorodā, turklāt 48 dalībnieku vidū bija ne tikai dāmas, bet arī vīri. Turpat Užgorodā notika arī dubultspēļu turnīrs, kurā Laura un Ginta Miglānes izcīnīja otro vietu. Individuālajā turnīrā Ginta ieņēma desmito vietu, informē Latvijas Petanka federācija.

Vienlaikus Lietuvas pilsētā Šauļos notika Baltijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības, kur teicami startēja Māris Miglāns, Gatis Miglāns un Dzintars Seilis. Petanka kluba "Upesciems" pirmā komanda guva uzvaras visās četrās priekšsacīkšu spēlēs, ceturtdaļfinālā ar 13:5 pieveica Lietuvas komandu "Tip Top", pusfinālā ar 13:7 uzvarēja Ropažu novada sporta kluba "Boule" komandu "Teika" (Egils Lejnieks, Ralfs Rudzītis, Māris Rikšs), bet finālā sīvā cīņā ar 13:12 pārspēja arī "Valga-1" vienību no Igaunijas.

"Teika" petanka komanda vīru turnīra noslēgumā ieņēma trešo vietu. Savukārt Baltijas kausa pirmā posma dāmu turnīrā, kas aizritēja pēc apļa sistēmas, SK "Boule" pārstāves Agita Laksa, Ieviņa Dzenīte un Velta Millere ar četrām uzvarām, vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu izcīnīja pirmo vietu.

Jau ziņots, ka pirms pāris nedēļām notikušajā Latvijas čempionātā dāmām Laura Miglāne izcīnīja pirmo vietu, bet Gatis Miglāns vīru konkurencē ieņēma otro pozīciju. Šosestdien Upesciema stadiona petanka laukumos notiks Latvijas čempionāta pirmā kārta trijniekiem dāmām un kungiem.