14.05.2013 15:39

Baldones mežos nosaka Rīgas čempionus orientēšanās sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kārlis Baltacis Kārlis Baltacis www.magnets.lv

Baldones apkārtnē divas dienas vienlaikus norisinājās četras sacensības orientēšanās sportā – Rīgas pilsētas čempionāts, jaunatnes meistarsacīkstes, veterānu sacensības un Latvijas Universiādes sacensības studentiem.

Pirmajā dienā orientieristi individuāli sacentās garajā distancē, bet otrajā dienā notika stafešu sacensības. Gan vienās, gan otrās starp labākajiem vairākas vecuma grupās izdevās iekļūt arī Pierīgas novadu sportistiem.

Augstskolu studentu sacensībās, kurās bija pulcējies spēcīgākais un skaitliski kuplākais dalībnieku sastāvs, otro vietu, pārstāvot Rīgas Tehniskās universitātes sporta klubu, izcīnīja carnikavietis Kārlis Baltacis. Pēc 9,7 km distancē pavadītas nepilnas stundas viņš savam komandas biedram Andrim Jubelim zaudēja divarpus minūtes. 13. vietu ieņēma Baltača novadnieks Edgars Bričonoks.

Jauniešu sacensībās V16 vecuma grupā pirmo vietu izcīnīja Uldis Upītis no Saulkrastiem, S18 grupā orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāve ādažniece Laura Leiboma ieņēma otro vietu un viņas kluba biedrene saulkrastiete Kendija Aparjode – trešo vietu, bet S20 grupā piektā bija Madara Šadrina no Carnikavas.

Vairāki panākumi Pierīgas orientieristiem arī pieaugušo un senioru sacensībās. OK "Kāpa" orientieriste Irita Puķīte no Saulkrastiem uzvarēja S35 vecuam grupā, S60 grupā labākā bija ādažniece Ruta Kukka, V70 grupā – carnikavietis Pēteris Novikovs un V75 grupā – ropažnieks Edvīns Berners. Otrā vieta Gunāram Ostupam (V75), trešā – Ārijai Šinkei (S55), bet carnikavietim Sergejam Šadrinam (V45) līdz goda pjedestālam pietrūka vienas pozīcijas.

Divas uzvaras OK "Kāpa" orientieristes guva stafešu sacensībās. Zelma Lapiņa, Laura Nelsone un Austra Zuševica uzvarēja S16 vecuma grupā, bet Ārija Šinke, Rita Kukka un Ligita Grunde S170 grupā (skaitlis apzīmē dalībnieču kopējā gadu skaita limitu).

OK "Kāpa" un Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas apvienotās komandas ieņēma otrās vietas S18 un V16 grupu konkurencē, otrie bija arī Carnikavas seniori (V195), trešie – OK "Kāpa" vīri V145 grupā un ceturtās – Saulkrastu meitenes S12 grupā.