13.05.2013 15:54

Par Inčukalna čempionu šahā kļuvis Latvijas reitinga līderis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par Inčukalna čempionu šahā kļuvis Latvijas reitinga līderis Latvijas Šaha federācija

Lielmeistars Aleksejs Širovs ātrā šaha turnīra pirmajās septiņās partijās izcīnīja uzvaras un vienīgo zaudējumu piedzīvoja pēdējā kārtā.

Inčukalna novada atklātais čempionāts Vangažu vidusskolas telpās notika pēc Šveices sistēmas astoņās kārtās. Apdomas laiks bija 12 minūtes partijai plus četras sekundes par katru izdarīto gājienu. 78 šahisti arī cīnījās par 400 latu lielo balvu fondu.

Atbilstoši rangam pirmo vietu izcīnīja Aleksejs Širovs, kurš 2011. gada beigās pēc 17 gadu pārtraukuma atgriezās Latvijas Šaha federācijas paspārnē (pirms tam viņš pārstāvēja Spāniju). Vienīgo zaudējumu turnīrā Vangažos viņš piedzīvoja pēdējā kārtā pret otrās vietas ieguvēju Iļju Vovku no Igaunijas. Noslēgumā abiem šahistiem bija pa septiņiem punktiem no astoņiem iespējamiem.

Trešajā vietā ierindojās vēl viens Igaunijas šahists Aleksandrs Volodins (6,5 p.). Labākais no Pierīgas novadu pārstāvjiem bija Imants Kārkliņš no Zvejniekciema – viņam 5,5 punkti un desmitā vieta. 12. vietu ieņēma siguldietis Ivars Jēkabsons (5,5 p.), 27. vietu – viņa novadnieks Visvaldis Gercāns (4,5 p.) un 30. vietu Anatolijs Seļivanovs no Mālpils (4,5 p.).

Labākais no Inčukalna novada šahistiem otro gadu pēc kārtas bija Arsenijs Grigorjevs, kurš ar četriem punktiem ierindojās 37. vietā. Četras pozīcijas zemāk bija vēl viens vangažnieks Jaroslavs Kiselica. Labākā starp dāmām bija rīdziniece Tatjana Voronova, kura ar 5,5 punktiem absolūtajā vērtējumā ieņēma devīto vietu.

Inčukalna atklātais čempionāts vienlaikus bija arī Vidzemes Lielās balvas izcīņas pirmais posms – pārējie līdz gada beigām notiks Limbažos, Siguldā un Mālpilī. Katrā posmā spēlētāji cīnās par kopējās ieskaites punktiem, pieci labākie šahisti kopvērtējumā sadalīs 570 latu balvu fonu. Šāds ātrā šaha turnīru seriāls ar kopējo ieskaiti un balvu fondu Latvijā notiek pirmo reizi.