13.05.2013 13:28

Brāļi Zvejnieki slēpo un spēlē golfu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Zvejnieks Kristaps Zvejnieks zvejnieks.lv

Mārupieši Kristaps un Miks Zvejnieki nedēļas nogalē Austrijā piedalījušies "Ski & Golf" pasaules čempionātā, kura dalībnieki sacenšas kalnu slēpošanā un golfā.

Pēc pirmās dienas, kurā gandrīz trīs simti dalībnieku veica milzu slaloma distanci, Kristaps Zvejnieks ieņēma otro vietu profesionāļu grupā, zaudējot tikai austriešu kalnu slēpotājam Filipam Šerghoferam, bet Miks bija astotais absolūtajā kopvērtējumā un trešais junioru grupā. Rēķinot kopējos rezultātus, kalnu slēpošanas trasē uzrādītās sekundes tikai reizinātas ar četri un tām pieskaitīti golfa rezultāti.

Divu dienu golfa spēlē abiem latviešiem tik labi neveicās. Kristapam 18 bedrīšu izstaigāšanai abās dienās bija nepieciešami 92 sitieni (dalīta 142. vieta), kamēr labākajiem pietika ar 70 un pat mazāk. Rezultātā viņš kopvērtējumā noslīdēja uz 33. vietu un 14. vietu 20 "Pro" grupas dalībnieku konkurencē. "Ski & Golf" pasaules čempionātā pirms gada vecākais no brāļiem Zvejniekiem ierindojās attiecīgi 47. un 15. pozīcijā.

Miks Zvejnieks golfā uzrādīja rezultātus 95 un 96 (180. vieta) un finišēja 61. vietā kopējā vērtējumā un septītajā vietā 12 junioru grupā.

Tradicionālās sacensības Austrijā norit pēc oriģinālas sistēmas, kurā vienlīdz labas izredzes uz uzvaru kopvērtējumā ir gan kalnu slēpotājiem, kuru vaļasprieks ir golfs, gan golferiem, kuriem patīk kalnu slēpošana. Piemēram, pērn par uzvarētāju kļuva zviedru kalnu slēpotājs Patriks Jerbins, bet šogad – pusprofesionālais golferis Norberts Kirhners no Austrijas.