13.05.2013 11:01

Pierīgas riteņbraucējiem panākumi Baložos un Valmierā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas riteņbraucējiem panākumi Baložos un Valmierā www.velokross.lv

Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) pārstāvji plūc laurus kalnu riteņbraukšanas sacensībās Baložos, kā arī "SEB" MTB seriāla pirmajā posmā, kur godalgotas vietas tiek arī ādažniekiem, ikšķiliešiem, carnikaviešiem, siguldiešiem un garkalniešiem.

Sestdien Baložu velokrosa otrā posma sacensībās, kurās piedalījās 221 dalībnieks, par uzvarētāju 21 km braucienā vecuma grupā līdz 16 gadiem pārliecinoši kļuva ĶNSS pārstāvis Niklāvs Boļšis. Minūti un 40 sekundes no viņa atpalika Didzis Malderis no "Salaspils/Zīriņi" komandas, bet trešais šajā grupā finišēja vēl viens Ķekavas novada sporta skolas audzēknis Edgars Maculevičs (+4:05).

Elites grupā 35 km distancē trešo vietu ieņēma mārupietis Rihards Bartusevičs no "Trek DPA" komandas. ĶNSS pārstāvis Vladlens Gurkins ieņēma otro vietu 14 km distancē vecuma grupā līdz 14 gadiem. Uzvarētājam Artūram Krastam no Rīgas Riteņbraukšanas skolas viņš zaudēja 42 sekundes. Bērnu sacensībās labākos rezultātus savās vecuma grupās sasniedza Edvards Vācietis no Jaunmārupes un Rihards Biķernieks no Baldones.

Svētdien gandrīz 2700 riteņbraucēju stājās uz Latvijas populārākā kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāla "SEB" MTB pirmā posma Cēsis–Valmiera starta.

Elites grupas sacensībās dubultuzvaru svinēja viesi no Igaunijas – Marku Ainsalu un Raido Kodanjporks. Labākais no latviešiem bija ikšķilietis Ervīns Smoļins ("NN sporta klubs"), kurš uzvarētājam zaudēja 55 sekundes. Septīto vietu absolūtajā vērtējumā ieņēma vēl viens Ikšķiles novada pārstāvis un Smoļina komandas biedrs Pēteris Janevics (+0:58).

13. vietā kopvērtējumā un otrajā vietā V35 vecuma grupā ierindojās siguldietis Raivis Zīmelis, bet ādažnieks Normunds Zviedris ieņēma 18. vietu kopvērtējumā un trešo vietu V40 grupā. Pirmo vietu dāmu sacensībās 42,9 km braucienā izcīnīja Dace Hartmane no Ādažiem, bet V45 grupā trešais bija carnikavietis Sergejs Rodionovs.

42,9 km distancē puišiem V14 grupā divas no pirmajām trim vietām izcīnīja Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi. Pirmais pēc stundas, 22 minūtēm un 20 sekundēm finišēja Kristofers Bindemanis, bet trešo vietu, finišējot 13 minūtes vēlāk, ieņēma Vladlens Gurkins. V18 grupā otrajā vietā ierindojās Kalvis Vērzemnieks no "MTB Garkalne" komandas, bet V16 grupā ceturto vietu ieņēma Niklāvs Boļšis.